Indledning
Siden 2013 har den danske økonomi været i fremgang, dog er 2020 året hvor den danske vækst skulle få et nederlag.

Coronakrisen har påvirket den internationale økonomi - hvilket også betyder at krisen har medført visse betydninger for den danske samfundsøkonomi. Coronakrisen har nemlig påvirket den danske økonomi hårdt på mange fronter.

Den økonomiske udvikling i Danmark er derfor sat på pause, da man oplever at den danske BNP er faldet med 1,9 % i første kvartal af 2020, hvilket er et stort fald, udover det oplever man at de danske aktier er faldet markant og store danske virksomheder vil opleve økonomiske tab grundet virussen.

Indholdsfortegnelse
Indledning
Metode
Corona krisens virkning på den danske samfundsøkonomi
Hvad kan man gøre for at forbedre den danske samfundsøkonomi, når den sundhedsmæssige krise er overstået?

Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver

Uddrag
Når den sundhedsmæssige krise er over, vil der skulle ske nogle tiltag, så den danske samfundsøkonomi igen kan komme tilbage på sporet.

Det man kan gøre, er at køre en lempelig pengepolitik, som vil medføre at renten falder. Det vil betyde at efterspørgslen øges, det vil sætte gang i befolkningens forbrug og det vil gavne virksomhederne.

Dog kan vi i Danmark ikke bare sænke renten, da det vil forstyrre de valutastrømme som der er af euro mellem Danmark og det kan kaldes euro-zonen, og det vil påvirke euro kursen, og det må ikke ske da Danmark har lovet at euroen skal ligge indenfor et bestemt plus minus 21⁄4 procent omkring centralkursen.

Denne aftale kaldes EMRM2 aftalen. Derfor er vi tvunget til at holde øje med hvor euroen er placeret i forhold til kronen, så vi kan være tvunget til at hæve renterne i Danmark, hvis euroen lige pludselig ligger meget over centralkursen.