British entrepreneurship | Essay | 10 i karakter

Indledning
Det kan være interessant at se på iværksætteren som person. Hvorfor nogle iværksættere ophold, mens andre ikke får det?

I denne sammenhæng er det interessant at vide, om iværksættere tilhører en bestemt type menneske, om man blev født til at blive iværksætter, eller om du kan lære at blive iværksætter.

Og hvis du ikke var født til at blive iværksætter, hvad er disse motiver for at starte en virksomhed. Er det et ønske om skabelse, ønsker personlig udvikling og læring eller ønsket om at gøre en forskel for verden omkring en?

Og hvad er det, så du lykkes med din idé og vision. Det er et umuligt spørgsmål at besvare, det afhænger af, hvordan man definerer succes.

Mange vil sandsynligvis tro, at en succesfuld iværksætter er dem, der bidrager til samfundet, mens andre vil tro, at man skal "gøre det for dig selv"

og mens den tredje vil synes, det er, når du har nået dit mål, som kan være, penge mellem hænderne eller gjort en forskel for samfundet og om verden.

Dette er blandt andet, hvad denne non-fiction "A Golden Age for British entrepreneurship?" af Rohan Silva beskæftiger sig med.

Uddrag
Så her lægger han en hjemmel på at han mener at man brude genoverveje om det nu en gang er så rigtig at mange iværksætter ikke kommer til livs.

Han understeger til modtageren om at der ikke er særlig mange der er nødt til at dreje nøgle om igen.

Det gør han også igen for at snakke til modtager via logos appelformer, da det er fornuften der skal påvirkes da det kommer ud fra undersøgelser.

Senere begynder Rohan Silva at uddybe det her omkring at, man ikke hører nok om alle de her iværksætter. Han bruger lidt pastos appelform, ved at fortælle at han ikke synes at der er nok fokus på at fortælle om iværksætter på BBC.

Han mener at man burde lægge mere vægt på at finde tid til at fortælle om iværksætter, som man bruger på at fortælle om politik, musik eller sport. Det fortæller han ved dette eksempel:

Men som jeg sagde til BBC's Business Editor Kamal Ahmed, da jeg interviewede ham i denne uge, er denne spændende eksplosion af små virksomheder endnu ikke ordentligt afspejles i de britiske medier.

Det gælder især BBC, hvor institutionens Reithian forpligtelse til at "informere og uddanne" bør anvendes på iværksætteri så meget som det gør for politik, musik eller sport.

Her bygger han meget han meget på at han godt ved hvad mange tænker. At man aldrig hører om iværksætter og hvor mange der endelig kører rund omkring i verden og hvor meget mere tilfredse de er bleven i deres arbejdsliv.

Han Understeger at han er vil gøre alt for at få BBC til at ændre mening så det kunne være at der var flere der ville starte en virksomhed op.

Han kommer nu til at han skal bygge videre på at han vil gøre hans for at få flere af iværksætternes historie og erfaringer frem i rampelyset, i stedet for det kun er sportsstjerner og politiker. Det gør han ved at fortælle og uddybe dette:

Det er, hvad vi forsøgte at tilbyde på Today-programmet i denne uge: ikke kun et portræt af den kreative bredde af det moderne iværksætterliv

men også - gennem vores "Iværksættere' spørgetid" med Google-formand Eric Schmidt - oplysninger, der kan hjælpe små virksomhedsejere tackle de udfordringer, de står over for.

Desuden var jeg ivrig efter at fremhæve et andet positivt aspekt af iværksætteri i dag, som er, at du kun virkelig kan lykkes, hvis man tænker på mere end blot penge.

Faktisk er de bedste iværksættere - som Tesla- og SpaceX-stifteren Elon Musk - klart motiveret af en større mission: at gøre en forskel for samfundet som helhed.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu