Blegepladsen ved herregården Vognserup | Analyse

Indholdsfortegnelse
Præsentation
Analyse
Fortolkning

Uddrag
I denne billedanalyse vil jeg beskæftige mig med billedet ved navn ”Blegepladsen ved herregården Vognserup” som er malet af Johan Thomas Lundbye.

Johan Thomas Lundbye var en dansk kunstmaler, tegner og grafiker som malede bl.a. i perioden romantikken. Han kom til verden d. 1. september 1818 og forlod verdenen d. 25. april 1848. J. Th. Lundbye blev uddannet på Kunstakademiet.

Som fjortenårig dreng blev han sat til at tegne hos professor J.L. Lund, men fik i øvrigt også den værdifulde undervisning hos museumsmanden ved navn C.J. Thomsen. Det var netop ham der tilskyndede den allerede den gang talentfulde dreng i at lave dyremalerier.

I sit første oliebillede viser Lundbye allerede sit talent i at male naturen og dyrene, billedet er et studie af en liggende ko, dvs. at det er et totalt billede af en ko set i normalperspektiv.

Senere kommer drengen i forbindelse med maleren Christen Købke som sætter ham ind i hvordan man bruger farverne, lyset og formen.

Lundbye var en stor brevskriver som også førte ham til at havde en dagbog. Dagbogen var et meget vigtigt objekt for ham. Han havde i det hele taget en stor litterære evne.

Lundbye malede gode landskabs- og dyrstudier ved herregården Vognserup bl.a. de fine malerier Blegeplads ved Herregården Vognserup eller Malkepladsen ved Herregården.

Mellem de bedste af hans billeder må nævnes en række studier fra Kalundborgegnen fra år 1847, bl.a. Møllebakken og nogle meget pænt komponerede studier fra Refsnæskysten.

Johan Thomas Lundbye døde ved at han frivilligt meldte sig til at være med i marts begivenhederne, hvor han d. 25.4. bliver dræbt ved en vådeskudsulykke.

De mest kendte af hans værker er: En dansk kyst- motiv fra Kitnæs ved Roskilde fjord, Kolås skov på Vejrhøj, Efterårslandskab- Hankehøj ved Vallekilde og Sjællandsk landskab. Men i denne opgave vil jeg se nærmer på maleriet Blegeplads ved Herregården Vognserup.

Maleriet Blegeplads ved Herregården Vognserup er det der hedder olie på lærred som betyder at man bruger oliemaling på et hvidt lærred.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu