Analyse af Ved alterer | Analyse

Indledning
Maus er en grafisk roman, der blev udgivet på dansk i 2006, med Art Spiegelman som forfatter.

Bogen handler om Art Spiegelmans familie og deres oplevelser under 2. verdenskrig og Arts oplevelser i nutiden sammen med hans far efter 2. verdenskrig.

Hans familie var jødisk og derfor var tiden omkring 2. verdenskrig meget traumatisk for dem, som man også får fortalt i Maus.

Uddrag
Man kan se eksempler på symbolik i tekstens opsætning. Rammerne er rolige og opsat på en måde så det hele ikke ligner kaos, når Art udspørger hans far om tiden under 2. verdenskrig.

Rammerne er sat mere rodet op og bliver ofte brudt, når historien er fortalt i løbet af 2. verdenskrig.

Dette er gjort for at skabe en mere kaotisk fremstilling af denne tid, og for at vise at der hele tiden var bekymringer for Vladek og hans bekendte.

De forskellige måder at sætte rammerne op på, symboliserer hvordan livet var i de forskellige perioder.

Når der var fare i nærheden, eller de var i en presset situation, bliver den kaotiske og asymmetriske opstilling brugt. Når de var i mere rolige situationer, bliver den rolige og symmetriske opstilling brugt.

Tonen i Maus er generelt dyster, da det er et dystert og traumatisk emne der bliver beskrevet.

Dette fortsætter videre ind i fortællingen om Arts liv med hans far, men her bliver der reflekteret mere over livet som Art har haft med hans far og hvordan krigen har påvirket deres forhold i nutiden.

Tonen kan dog både være melankolsk i de mere triste situationer , men den er også præget af angst i løbet af fortællingen, fordi der bliver kigget tilbage på alle disse forfærdelige og traumatiske tider.

Miljøet i fortællingen er meget barsk, da det foregår i en periode med krig og umenneskelig behandling af en etnisk minoritet.

Fortællingen følger Vladek i årene op til 2. verdenskrig og helt til slutningen af krigen. Efter Vladek kommer tilbage fra hans tid i hæren, så vender han hjem til et Polen under Tysk styre, hvilket var et rigtigt barsk miljø for jøderne.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu