Babyshampoo | Novelle analyse

Indledning
Novellen babyshampoo er skrevet af Bo Hr. Hansen, den blev skrevet i 1992. Novellen omhandler børnemisbrug, som desværre stadig i dag er et meget realistisk emne.

Bo Hr. Hansen har dog valgt at gøre den lidt mere surrealistisk ved at gøre hovedperson til en voksen mand. Der er 2 måder af børnemisbrug som begge er fremvist i teksten.

Uddrag
Jeg vil mene man kan brug kosmos-kaos-kosmosmetoden i novellen. Der er kosmos i starten, hvor han er sammen med sin mor som altid.

Så er der kaos, da han kommer på den her rutsjebane tur grunde børnemishandlingen og afsløringen af morens identitet. Kosmos er igen når hans mor er væk. Han kommer lidt rusten fra start men det er en bedre hverdag for ham, som han også er gladere for.

Verner går også igennem en kæmpe udvikling. Han starter som en dreng (på 40) der er meget unormal og meget afhængig af sin mor. Han bor stadig hjemme og er en tryghedsnarkoman.

På linje 100-106 ”Dekorationen var enkel. Det var en seng. Pludselig bad hr. Brane mig om at gå. De ville nødig forstyrres under optagelsen.

Det var ikke, hvad jeg havde regnet med. Jeg havde jo lovet Else at passe godt på Maja. Men jeg kunne ikke sige nej til alle de mennesker på en gang, og så aftalte vi, at jeg skulle hente Maja to timer efter.”

i dette citat viser det han er en superflink fyr men glemmer dog fornuften som beviser at han har mentaliteten som et barn det dog ender vitalt for Maja.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu