Artikel | Analyse | Katrine Wiedemann

Indledning
Frygtelige sager som vold, mord af nogle at de mest populære ting som bliver forbundet med genren true crime.

True crime er i dag en af det mest populære genre, som kan opleves på flere forskellige steder. For eksempel i bøger, Tv, podcast serier og i film.

True crime er en meget bred definition som er baseret på virkelige hændelser. Spørgsmålet er nu bare, om det er etisk forkert når true crime gør virkelige hændelser til underholdning? Hvad er det vi egentlig får ud af det?

Uddrag
Normalt vil man give de pårørende en slags sørgetid, for at have lidt respekt overfor de døde og individerne som der er tale om.

Et eksempel som Wiedemann nævner er 9/11 ” Efter Holocaust gik der mange årtier, før nogen turde dramatisere emnet. 9/11 var også urørlig i en periode, for normalt er der en slags sørgetid, en uskreven regel om, at man giver tid, før man udfolder sin kreativitet oven på store tragedier.

For at udvise respekt for de døde og deres pårørende. Senere kan gribbene så gå på rov og lave deres filmatiseringer, bogudgivelser, podcasts.”

Wiedemann har meget udgangspunkt for at vi skal sætte os ind i det pårørendes sager, og ikke glemme hvad det er de har været igennem.

Wiedemann prøver også fortælle os true crime sjældent tager hensyn til de mennesker der har været igennem de her frygtlige oplevelser. Vi mangler medfølelse til de pårørende!

”Det er nemlig ikke gratis at bruge virkeligheden som fiktion. Fiktionen forvandler og påvirker virkeligheden ”Noget som vi som publikum også skal blive bedre til er at vise mere respekt til døde, som der tale om i sagerne.

Vi vil se vold, og sådan har det altid. Sådan kommer det også til at fortsætte, hvis vi ikke snart lægger en stopper for det. True crime genren bliver misbrugt i dag, det er helt forkert!

Publikummet og journalister glemmer respekten i dag. De er ikke længere de pårørende, der bliver hovedpunktet. Dem glemmer vi helt. Det der bare er vigtigt for os er at der er krimi, vold osv... involveret.

Terrorangreb hører også inde under genren true crime, men det er stadig det samme spørgsmål vi skal stille os selv. Er det etisk forkert når true crime gør virkelige hændelser til underholdning?

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu