Annelsen af unges normer og værdier skal ikke… | Analyse

Indledning
Min ungdom, min identitet, mine holdninger og generelt hvem jeg er, dette er noget som påvirkes konstant. En af de platforme som påvirker os unge mest er de sociale medier.

Sociale medier som Facebook, Instagram og YouTube, som er de mest populære. Derpå kan postes hvad som helst, og det gør folk også.

De folk som poster billeder eller videoer, og opdaterer deres profil mest kaldes Influencers. Influencers er personer som har et stort antal følgere på diverse sociale medier som fx Facebook eller Instagram, og dermed har de evnen til at nå ud til mange mennesker med deres budskaber.

Samtidig har følgerne af influencers typisk et meget stærkt og personligt forhold til den person, som de følger, og vil derfor være særligt modtagelige overfor den persons anbefalinger.

Derfor er influencere særdeles interessante ud fra et markedsføringsperspektiv, fordi det er meget værdifuldt for et firma, hvis de kan få vigtige influencers til at anbefale deres produkter.

Selvfølgelig er der regler på platformene, men de er begrænsede, og hvis de overtrædes, så kan det tage lang tid at bearbejde et opslag, som slet ikke burde findes på mediet. Dette får mig til at tænke, hvem har egentligt ansvaret for indholdet på DIT sociale medie?

Uddrag
Fie Laursen, som bl.a. har publiceret et selvmordsbrev, plastikkirurgiske indgreb, historier om drukture og stoffer osv”, jeg synes, at dette er meget usædvanligt og ikke forsvarligt indhold på sociale medier.

Sara Leonora Bove Krockert tilføjer, ”Det bidrager med absolut intet konstruktivt for unge mennesker at følge en person, som normaliserer en livsstil, hvor man ikke gennemtænker de fremtidige konsekvenser af ens beslutninger og livsstilsvalg.”

Jeg forstår Sara Leonora Bove Krockerts frustration, og er delvist enig men hende, omkring Fie Laursens meget usædvanlige og ansvarsløse opslag på forskellige sociale medier.

Dog mener jeg, at det Fie Lausen deler på sociale medier, kan tolkes på forskellige måder.

Sara Leonora Bove Krockert har ret i, at det er helt forkert og forbudt for den sags skyld at dele ting, som Fie Laursen før har gjort som selvmordsbrev, voldsomme plastikkirurgiske indgreb, historier om stoffer osv.

Dog vil jeg understrege, at Fie Laursen er kendt for handlinger som disse. Fie Laursens barndom var fyldt af mobning, dette er noget Fie Lausen stadig underholder med på sociale medier med diverse historier osv.

Jeg synes, det er sørgeligt og får til dels medlidenhed med Fie Laursen. Dette gør dog ikke, at det er okay, at smitte andre unge til at gøre ligesådan.

Jeg ser dog også Fie Lausens opslag, som en læring for andre. Sociale medier er generelt et barsk sted, og jeg mener, at man burde var rustet til at kunne sortere i diverse ting derpå.

Dette kommenterer Sara Leonora Bove Krockert på ved, ”… der bør tages politisk handling, fordi normer og værdier er noget, som tilegnes, og dette er ikke en rolle, som bør varetages af ansvarsløse influencere, som blot prøver at sælge en livsstil, et brand, eller et produkt til deres egen fordel”.

Jeg mener dette er noget forældre må træde ind og hjælpe unge mennesker med, det kan politikkerne umuligt gøre en forskel i.

Det må være den enkelte forældre eller familie, som tager stilling til, om ungdommen i familien er klar til at sortere i det, de vil møde på medierne.

Dermed håber jeg, at de der møder opslag som fx Fie Laursens vil stoppe op og tænke, sådan vil jeg ikke være.

Vi skal huske på, at Fie Laursen lever af at reklamere for ting som plastikkirurgiske indgreb, vilde historier osv.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu