Alle veje føre til Rom | Ordsprog Analyse

Indledning
Det gamle ordsprog ”alle veje føre til Rom” er et udtryk der fortæller at uanset hvilken vej du kører på, så fører den dig til Rom, eller det var ihvertfald altid det jeg fik at vide som barn når vi kørte afsted på vores bilferier.

Dog kom jeg aldrig til Rom før et par uger siden, hvor jeg fik muligheden for at opleve Rom’s store kulturelle historie og hvorfor byen var så attraktiv for alle mennesker i hele verden som den nu er.

Mens vi fløj hen over Italien, havde jeg i syne at spotte den smukke natur og det smukke land vi fløj over. Således, gjorde en fra drengegruppen også.

Vi var begge meget betaget af det smukke landskab, Italien nu en gang bød på og blev begge enige om at eje et sommerhus der ville være drømmen.

Det smukke syn af Italien fra flyveren fik mig til at glæde mig mere til at opleve den smukke historie som hørte til det smukke og idylliske man kunne se fra flyveren.

Uddrag
En af de andre dage på turen, satte klassen sig ind i 6 forskellige Taxier. Jeg satte mig i den helt blank sorte sammen med tre af mine rejsekammerater også var det mod det legendariske fodbold stadion Stadio Olimpico.

Den oplevelse lød på både kultur og historie. Forventningerne til kampen som tilskuer men også turister var ubeskrivelige. Jeg sad i Taxaen og glædede mig som et lille barn.

Mens vi kørte gennem den historiske del af Rom rullede jeg vinduet ned for at kunne føle stemingen som der var på vej mod stadion. Vi blev sat af lige foran stadion, hvor vi så hoppede ind sammen med marchen som gik mod stadion.

Du kunne mærke på de dedikeret fans som vi gik med at det betød så meget for dem, og den tradition nok har gået i arv.

Stadionet var bygget i år 1936 og byggeriet begyndte i 1928, det var meningen at stadionet skulle bruges som et stadion til OL og det blev det også, men efter overtog klubberne AC Roma og S.S Lazio stadionet, og dermed deler de to klubber nu stadion med hinanden som har været nogen af Italiens største rivaler i flere årtier.

Stadionet bygger på en rig kulturhistorie, da det altid har været stedet Italienerne tog hen når tiderne blev svære i landet, så havde de fodbolden som en form for anden tankegang. Men udover har fodbolden altid betydet meget i Italien og det kan man mærke.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu