Opgavebeskrivelse
Novellen aftenvisiter er skrevet af Peter Nansen i 1883. Peter Nansen er født op til det moderne gennembrud, hvilket hans tekster også bære en del præg af.

Da han begyndte hans karriere, var det under det moderne gennembrud. Peter Nansen forfatterskab var præget af det naturvidenskabelige litteratur- og menneskesyn.

Teksten giver et indblik i det mandsdominerede samfund, der dengang prægede samfundet.

I Novellen ”aftenvisitter” møder vi Karsten Broberg. Karsten er forlovet med Charlotte og har en elskerinde ved navn Mary.

En aften hvor han har inviteret Mary på besøg, dukker Charlotte pludseligt op inden. Charlotte og Karsten snakker om deres forhold, da det pludseligt ringer på døren.

Det er Mary der er kommet, Karsten skal derfor skynde sig at få Charlotte ud ad køkkentrappen. Mary undrer sig over, hvorfor der gik så lang tid inden Karsten lukkede døren op og Mary vælger derfor at gå hen til vinduet for at se om der havde været nogen på besøg.

Charlotte kigger ind ad vinduet fra gaden og ser Mary står i vinduet. Næste dag modtager Karsten et brev fra Charlotte, hvor hun konfronterer ham om hans forhold til elskerinden.

Uddrag
Novellen strækker sig over omkring et døgn, det kan ses da Charlotte besøger hans værelse på pensionatet i starten af novellen og at hun næste dag sender et brev til Karsten.

Handlingen foregår på pensionatet, hvor Karsten bor.

Man kan se det er en ældre tekst, da de kommunikerer igennem breve, hvor man i dag ville kommunikere via sms eller mail.

Omgivelserne bærer præg af at karaktererne kommer fra borgerskabet, da Charlotte skal være jomfru, som kvinderne i borgerskabet skulle og fordi Karsten har råd til at bo på pensionat med konfekt og vin.