Indholdsfortegnelse
1. Kort beskrivelse af virksomhed
- Ambu
- Coloplast
2. Ambu/Coloplast
3.
4.
- Ambu
- Coloplast
5.
Kildeliste:

Uddrag
Ambu - Ambu er en dansk virksomhed der producere, markedsføre samt udvikler forskellig medicinsk udstyr til hospitaler og andet.

Virksomheden blev grundlagt i 1937 af en mand ved navn Holger Hesse - han havde som ambition at starte en virksomhed dedikeret til produkter som ville bidrage til redning af menneskeliv.

Iblandt deres udvalg af produkter er deres vigtigste blandt andet ventilationsprodukter til kunstig åndedræt og engangselektroder.

Deres mest kendte produkt er Ambu Bag/Ruben Ballonen, som er et selvopustende genoplivning apparatet.

Coloplast - Coloplast A/S er en dansk børsnoteret virksomhed med hovedkvarter i Humlebæk.

Virksomheden har et datterselskab, Coloplast Danmark A/S, der producere og sælger sygeplejeartikler inden for områderne stomi, kontinens, urologi samt hudpleje og sårbehandling.

Det var ideen om en selvklæbende stomipose tilbage i 1954, der startede det hele. Siden er Coloplast vokset og er blevet en global virksomhed med 12.000 ansatte.

---

Overskudsgraden er et tal for virksomhedens indtjeningsevne og angiver, hvor meget af virksomhedens omsætning der reelt bliver til overskud.

Det er altså bedre desto højere overskudsgraden er. I dette tilfælde med Ambu og Coloplast har Coloplast altså en klar beder og større overskudsgrad end Ambu.

Coloplast har altså en meget høj overskudsgrad på på 32,354 ved start i 2017 - men dette betyder altså ikke at Ambus overskudsgrad ikke er høj selvom den ikke er nær så høj og ligger på 19,532 i 2017.

Herefter i 2018 har Ambu en stigning på 2,071 i modsætning til Coloplast som har et lille fald på 1,4042.

Men i 2019 havde Ambu nu et fald på 4,582 men hvor Coloplast nu havde en meget lille stigning på 0,021.

Vi kan altså se at begge firmaerne ikke har en lineær stigning i overskudsgraden - men at Coloplast klare sig bedst og har det største overskud.