4 opgaver | Afsætning

Indledning
Opgavesættet består af 4 opgaver og forskellige videoer/bilag, der skal anvendes i besvarelsen af opgaverne.

Internettet må ikke anvendes, og besvarelsen sker derfor udelukkende på baggrund af de vedlagte bilag. Du må dog gerne tilgå din lærebog online på Systime.

I nogle opgaver er der angivet, hvilke bilag du som minimum skal inddrage i besvarelsen. I andre opgaver skal du anvende de bilag, som du vurderer er relevante.

Du behøver ikke at skrive i din besvarelse, hvilke bilag du har anvendt til besvarelse af de enkelte opgaver. Der anvendes notatgenren.

Indholdsfortegnelse
Opgaver
- Opgave 1
- Opgave 2
- Opgave 3
- Opgave 4

Bilag
Vedlagte artikler (i uddrag):

Video-klip:

Fitness Branchen
- Om fitnessbranchen

Bilag 1:
Fitness i Danmark 2018: 1000+ centre, 1.000.000 medlemmer
- 1363 fitnesscentre i Danmark

Bilag 2:
- Fitness World klar med ny offensiv før ejerskifte
- Fakta:

Bilag 3:
Loop Fitness indtager nu hovedstaden
- Loop Fitness vil åbne 50 nye centre inden 2021. Mange skal placeres i København, men målgruppen er forkert, mener forskningsleder
- Andre centre er for unge

Bilag 4:
DGI har svært ved at holde på de unge i foreningerne
- DGI Landsstævne

Bilag 5
Nu begynder fitnessbranchen at falde fra hinanden: »Flere klarer ganske enkelt ikke det her

Bilag 6
Nye fitnesscentre kæmper om din gunst med e-gym og japansk lyntræning
- Behov for differentiering
- Mindre centre med X-faktor
- Der er plads til flere fitnesscentre

Bilag 7
De store fitnesskæder står stærkest i hovedstadsområdet
- Fitness World er den største aktør på fitnessområdet
- Fitnesscentrene tiltrækker forskellige målgrupper

Bilag 8:
Loop cirkeltræning er en anderledes træningsform:

Bilag 9:
Ny trend i træningscentrene: Hele familier går til fitness sammen:

Bilag 10:
Fitness World reklamefilm:

Uddrag
Opgavesættet består af 4 opgaver og forskellige videoer/bilag, der skal anvendes i besvarelsen af opgaverne.

Internettet må ikke anvendes, og besvarelsen sker derfor udelukkende på baggrund af de vedlagte bilag. Du må dog gerne tilgå din lærebog online på Systime.

I nogle opgaver er der angivet, hvilke bilag du som minimum skal inddrage i besvarelsen. I andre opgaver skal du anvende de bilag, som du vurderer er relevante.

Du behøver ikke at skrive i din besvarelse, hvilke bilag du har anvendt til besvarelse af de enkelte opgaver. Der anvendes notatgenren.

---

En varm sommer ramte sidste år Fitness World, som nu er klar med en række nye tiltag, der skal knytte kunderne tættere til virksomheden, hvor næsten hver tiende dansker er medlem.

Fitness World, Danmarks største fitnesskæde, satser på helt nye forretninger før virksomheden sandsynligvis får nye ejere i løbet af efteråret.

Virksomheden, som næsten hver tiende dansker er medlem af, vil sælge meget mere af selskabets egne produkter

såsom proteinpulver, iskaffe og snackbarer. Og så kan de mange eksisterende sundhedsapps se frem til at få en helt ny hård konkurrent.

Fitness World kommer til at flytte sig fra fitnesscentrene til at blive en mere moderne multibrand-livsstilsvirksomhed,« siger Niels Meidahl, finansdirektør i Fitness World.

Fitness World blev stiftet i 2005 af Henrik Rossing og er siden vokset eksplosivt med et koncept baseret på lavere priser.

Det har betydet, at 480.000 danskere i dag betaler for at gå i et af de 180 danske Fitness World-centre.

Medregnet forretningerne i Polen og Schweiz, har kæden samlet 572.000 medlemmer og 229 centre.

Dér, hvor Fitness World for alvor forventer vækst, er ved at udvikle en række nye forretningsområder. Et af dem er at sælge mere af de mange produkter, som lægger sig op af fitnesstræningen.

Det samlede salg af alt fra snackbarer over energidrikke og proteinpulver til iskaffe løb i fjor op i 35 mio. kr. Det er et tal, som Fitness World forventer, vil komme til at stige kraftigt over de næste år.

Vi har den grundlæggende distribution, og vi har stor indsigt i, hvad vores kunder vil have. Fremover kommer vi ligeledes til at sælge produkterne gennem vores webshop og dermed nå ud til en gruppe af nye kunder.

Næste skridt på den rejse er vores eget brand Functional Nutrition,« siger Claus Nielsen, salgs-og marketingsdirektør i Fitness World.

Andre områder, hvor der kommer til at ske forandringer, er med Fitness Worlds app. I dag bliver den blandt andet brugt til at registrere træning.

Men fremover vil den kunne bruges til at få langt mere data ind, som blandt andet Endomondo og andre apps har gjort.

Vores app har op mod 300.000 brugere om måneden, og det er der et stort potentiale i. Det handler grundlæggende om adfærd og det at skabe gode træningsvaner

og det, ved vi, kan være en udfordring for at holde fast i træningen. Derfor er det godt at blive udfordret og motiveret løbende,« siger Claus Nielsen.

Fitness World har blandt andet introduceret en såkaldt bodytracker, der er en avanceret vægt, som blandt andet kan måle kropsvægt

fedtprocent og muskelmasse. De oplysninger bliver sendt til appen, og dermed kan kunderne nemmere følge med i, hvordan træningen skrider frem.

Vi kommer bl. a. til at lancere en ny integration til bl. a. Apple Health-kit og sundhedsapp-data, så medlemmerne ligeledes kan følge deres udendørs aktiviteter og udvikling.

Det er vi først med i Danmark, og vi er blandt de førende i Europa på det digitale område i vores industri.

Vores ambition er, at vi med vores digitale udvikling, forhåbentligt kan stikke af fra nogle af vores lokale og internationale konkurrenter,« siger Claus Nielsen.

Grundlægger og seniorpartner i kommunikationsbureauet Radius, Nicolaj Taudorf Andersen, har gennem mange år rådgivet virksomheder om branding og har fulgt fitnessbranchen tæt.

Han siger, at Fitness Worlds placering som Danmarks klart største kæde blandt andet hænger sammen med prisen

der har ligget lavere end for eksempel hos konkurrenten Fitness DK, som har haft det sværere i de senere år.

Fitness World har haft en mere ren prismodel. Jeg bruger det selv, fordi det er den billigst mulige adgang til et center.

Det er ikke noget, som vælter en månedsøkonomi, og for en studerende kan det også lade sig gøre. Derfor har de ramt et massemarked, der giver mening.

Man må finde sig i, at der engang imellem er en maskine, som ikke virker, men det afspejler sig også i prisen,« siger Nicolaj Taudorf Andersen.

Blandt andet Fitness DK, som Parken i 2018 solgte til fitnesskæden Sats, bevæger sig nu op til et højere segment og overlader det brede marked til Fitness World.

Der er nogle, som gerne vil bruge mange penge på fitness. Det har skabt et premiumsegment

for dem som gerne vil have pæne omgivelser, gode trænere og hvor nogen holder en i hånden,« siger Nicolaj Taudorf Andersen.

Han peger på, at Fitness World og de andre kæder vil udvikle sig sammen med øget fokus på sundhed og hvilke fødevarer

vi spiser. Derfor vurderer Nicolaj Taudorf Andersen, at Fitness World på længere sigt kunne brede sit koncept ud i andre dele af Europa.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu