Vietnamkrigen | DHO | 10 i karakter

Indledning
Mit emne handler om vietnamkrigen, da den har haft så stor betydning på verdenen, at man stadig den dag i dag snakker om den, idet den har været så hæslig og rædsomfuld og mange uskyldige mennesker omkom i krigen.

Emnet Jeg syntes også det er ret vildt, at en krig for så mange år siden stadig har indflydelse på verden i dag, selvom det er sket for flere år siden.

Jeg vil redegøre om hvorfor krigen startede og undersøge hvad der gjorde/grunden til, at USA skulle blande sig i krigen.

Jeg vil også skrive, om hvorfor det gik så galt og hvorfor det gik udover så mange uskyldige mennesker.

og jeg vil skrive lidt om hvad der skete i slaget ved Laos og Cambodja og hvilke konsekvenser krigen havde for byen og de mange civile mennesker.

jeg vil også undersøge og komme lidt mere ind på hvad der skete mellem Frankrig og Vietnam og hvordan Vietnam var blevet til frank koloni.

Indholdsfortegnelse
Indledning

Redegørelse
- Hvornår startede/sluttede krigen
- Hvilke konsekvenser havde krigen
- Historie om Vietnam

Analyse
- Hvorfor blandede USA sig
- -Krigen mellem Vietnam og Frankrig
- Løgnen om det amerikanske skib

Diskussion, vurdering og perspektivering

Konklusion

litteraturliste

Uddrag
Vietnamkrigen startede 1.november 1955 og sluttede i og sluttede den 30. april 1975, som var en borgerkrig mellem kommunister og antikommunister i Vietnam

men blev så til en stedfortræderkrig med USA og Sydvietnam så altså på den ene side havde man Sovjetunionen, Kina og Nordvietnam på den anden side.

USA havde været i vietnamkrigen siden det startede, men soldaterne blev først sendt ud i krigen 1965 fordi der var en historie om

at et amerikansk skib var blevet angrebet. i 1969. blev der sendt 550.000 soldater til Vietnam, som skulle deltage i denne hæslige krig, men de amerikanske soldater kunne i hamle op

med luftvåben som Vietnam havde Og der blev de amerikanske soldater sendt hjem i 1973. Og i 1968 var der omkommet 17.000 amerikanske soldater på 3 år og i de senere år omkom der flere og flere fordi de ikke kunne gøre noget mod det vietnamesiske militærteknologi og deres luftvåben så America besluttede at sende deres soldater hjem.

Der var rigtig mange konsekvenser efter krigen selv i dag kan, man stadig se tegn på at krigen i Vietnam.

USA sprøjtede noget som hedder Agent Orange som stadig i dag truer flere millioner, af mennesker i området.

Og USA-modvilje og deres tøven om at hjælpe med at rydde op efter krigen først sket i 2000 og i et land som Laos er halvdelen af landområderne stadig voerstrøet med bomber fra krigen og Vietnam mener at det er USA syld

at der har været så mange krafttilfælde og misdannede børn efter Agent Orange som var denne gift de sprætte ud i junglen.

Der blev sprøjtet 76 millioner liter af gift fra 1960 – 1970 i den sydvietnamesiske jungle for at prøve at finde den nordvietnamesiske hær som var gemt i junglen og også i forsøg for at finde dem der blev kaldt for Vietcong-guerillanerne.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu