Indledning
Tennis er skrevet i 2007 af Kim Fupz Aakeson. Kim Fupz Aakeson er kendt for hans unikke skrivestil. Han skriver oftest uden mange tillægsord og er følelseskold.

Han er kendt for at skrive sine noveller filmisk. Den måde at skrive på kaldes også ”minimalistisk”. Han ønsker at læseren selv skal finde frem til, hvad personerne i hans historier tænker og føler.

Novellen er en klassisk novelle, da hovedpersonen rammes af en ydre konflikt.Tennis handler om en ung dreng ved navn Carsten.

Når Carsten skal på arbejde cykler han forbi en tennisbane. På den tennisbane ser han en ung pige ved navn Linda. Carsten synes at Linda er flot, og han bliver hurtigt små forelsket i hende.

Indholdsfortegnelse
Carsten er ung og jaloux
Sporten tennis viser hvem Linda er som person
Overklassemiljøet præer omgivelserne
Ulighed er det gennemgående tema
”Tennis” er relevant at perspektivere til ”alt er tilladt”
Den sociale ulighed er hovedpunktet i novellen

Uddrag
Carsten er ung dreng. Dette står ikke direkte i teksten, men er derimod en tolkning af måden Carsten bliver beskrevet på. Carsten er usikker på sig selv og sit udseende. Den tendens hos Carsten bliver forstærket når han snakker med Linda.

Den samme tendens gør sig gældende bland unge.” Jeg prøvede sådan tilfældigt at mærke på mit hår, det strittede selvfølgelig ud til alle side”

I denne sætning klargøres det, at Carsten er ung. En anden handling præciserer også at Carsten er ung. Carsten hviler ikke særlig meget i sig selv, og er villig til at lave om på hans udseende for at imponere Linda.

”Jeg tænkte på at blive klippet og gå i solarie og blive solbrændt og komme i hvidt tøj og være god til at spille tennis, jeg spejlede mig og prøvede alle mulige slags frisurer og vidste at jeg lignede en nar.”

Carsten udviser altså en villighed til at ændre på sig selv. Samme tendens som Carsten udviser her, er oftest kendt blandt den yngre generation.

Udover at ovenstående uddrag betoner at Carsten er ung, bevidner uddragene fra novellen også at Carsten er usikker på sig selv.

Til sidst sker der en episode som attesterer, at Carsten er jaloux anlagt. ”Gulddrengen var rigtig dygtig og Linda skulle virkelig arbejde hårdt, ingen sagde noget, de knoklede bare.

Jeg besluttede mig for at køre igen, og jeg trak cyklen lidt tilbage og ridsede deres bil med min cykelnøgle.”

Denne episode er et udtryk for at Carsten nemt bliver jaloux. Samtidig betoner det at Carsten er letpåvirkelig og følelsesbetonet.

Det kan antages at Linda er på cirka samme alder som Carsten. Linda er solbrun og har hvidt tennis tøj på. Hun har også håret flot sat op i en hestehale.