Tennis | Analyse

Indledning
”Tennis” er en novelle, som er skrevet af Kim Fupz Andersen, og udgivet i år 2007. Novellen handler om en drengs kærlighed til en pige, som ikke ender som drengen have håbet på.

Drengens navn er Carsten han er en dreng omkring 15-17 år. Han arbejder i ISO, som flaskedreng, det er et arbejde Carsten er rigtigt dårlig til at holde tiderne hos, derfor er hans chef Jørgen oftest frustreret og sur når Carsten endelig kommer på arbejde.

Uddrag
Novellens handlingsforløb forgår meget lineær, hvor den hverken springer tilbage eller frem i tiden. Novellens strækker sig over et par dage omkring en uge.

Handlingsforløbet kan godt anses for at være et cirkulært handlingsforløb, da Carsten både starter og slutter ved tennisbanen i novellen. men novellen starter i in medias res.

Novellens handlingsforløb er også kronologisk opbygget, da alle ting sker efter hinanden forhold til tiden. Carsten står i den samme situationsfølelse i starten af novellen og i slutningen ved tennisbanen, hvor han føler han står tilbage uden noget, efter han har været ude og lærer nye sider af sig selv.

Novellen udspiller sig omkring supermarkedskæden ISO, som befinder sig i denne tid, som historien er skrevet i området i det nordlige Sjælland.

Novellen er skrevet med socialt miljø, novellen har sat det sociale i spil på grund af tennis, som i denne novelle ses, som værende en sport for overklassen, som Linda og hendes far spiller.

Carstens far citere også, at tennis er for de rige ” Så skal du måske til at cykle til Skovshoved, og spille tennis med de rige”1.

Hvorimod Carsten bliver forbundet med at være i arbejderklassemiljøet/middelklasse, fordi han arbejder som flaskedreng i ISO, hvor han ikke har den største indkomst fra arbejdet.

Carstens far siger dette ”Tennis så har man sgu hørt det med, det er da kun for bøsser.”2 Grunden til han siger dette er fordi han ikke selv er så velhavende, og derfor stanger lidt ud efter dem, som har lidt flere penge på lommen og kalder dem bøsser.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu