Tegnsætning | Essay

Indledning
Tag kortere bade. Sluk altid lyset efter dig. Spis mindre kød, og for alt i verden, undgå madspild. Mon ikke vi alle har hørt, et eller flere af disse‐udsagn.

Jeg tog engang en test, for at se, hvor mange jordkloder der skulle til, hvis alle levede ligesom mig. 5,6 jordkloder blev det til.

Man ved de industrialiserede lande, står for størstedelen af alt CO2 udslip. Alligevel rammer konsekvenserne med klimaforandringerne hovedsageligt de underudviklede lande.

Vi er ikke alle lige meget skyld i klimaforandringerne, men hvem står med ansvaret i sidste ende, og skal alle ofre lige meget?

Uddrag
Panteisme som betyder at Gud er i alt, og Dualisme som henviser til de to substanser i universet maleri og ånd. På billedet fra 1852 , bliver den romantiske stilart Biedermeier fremstillet.

Billedet forholder sig meget lidt til samfundets konflikter og sociale forskelle, men er idyllisk og poleret.

Billedet fokuserer meget på familielivet og dagligdagens små gøremål, som er genkendeligt i romantikken. Alt er forbundet som én stor organisme og lykken er, når menneske, Gud og natur smelter sammen.

I 1870 gennemgik Danmark en stor udvikling, og hvor samfundets normer blev sat i debat. Denne tid kaldes ”Det moderne gennembrud”, og varede fra 1870 til 1900.

Efter romantikken bevægede man sig fra, en verden fremstillede romantisk og guddommelig, til en mere realistisk og ærlig side af virkeligheden.

I kunsten af naturen, det var især naturalismen, som dominerede, hvor man forsøgte at vise sande billeder af vilkårene for de laveste og for de hårdt arbejdende i samfundet.

Hvor hovedpointen var ikke at moralisere, men at gengive virkeligheden objektivt. Kunsten var også præget af socialrealisme, hvor kunstneren forholder sig kritisk til samfundet.

Socialrealisme er en måde, man kan sætte fokus på uretfærdigheder og uligheder i de forskellige samfundsklasser, eller sætte disse til debat.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu