Indholdsfortegnelse
1) Redegør for de vigtigste begivenheder i borgerrettighedsbevægelserne

2) Belys dit eget analyserede Soul-nummer i forhold til borgerrettighedskampen.

3) Giv eksempler på "typiske" musikalske træk ved Soul-musik.

Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver

Uddrag
Der bliver i starten af dokumenteren sagt, at ”når jeg ser på verden i dag, så kæmper vi mod uretfærdighed, politivold intolerance og racisme, det minder om borgerettigheds bevægelsen”

Den 4 april 1968 blev Martin dræbt på Lorraine Motel, en af journalisterne kom med en kommentar ”Men jeg skal dr. King for hvis han bliver skudt og jeg ikke får det på kamera bliver jeg fyret.”

Martin synes det var sjovt, han sagde ” Det kan godt være de skyder efter mig, men en af jer springer jo ind foran og bliver ramt i stedet for.” kl 18 var der en der bankede på og sagde

at der var mad, så se at få tøj på. Martin var på sin balkon, og han sidste ord var ”Du er skør” og så hørte man skuddene og han var død på stedet.

”I Have a dream” var Martin Luther King jr´s mest berømte tale. Hans vision var at samle alle for, at opnå de fælles mål de havde omkring retfærdighed og ligestilling, men hans vision var også, at give folket håb.

Han fik støtte og dernæst håb og med dette kom bevægelsen. Han fik samlet over 200.000 mennesker til Washington, dette antal viste hvor mange mennesker der ønskedes at samles for, at vise solidaritet.