Indledning
Novellen ”sex” som er skrevet af Jan Sonnergaard og er fra 1997. Novellen sex er en del af novellesamlingen Radiator. Novellen omhandler en dreng der er taget på bar med hans venner. Hovedpersonens venner er taget hjem, og han får pludselig kontakt til en pige i baren der opsøger ham.

Pigen prøver at komme i kontakt med hovedpersonen, men han gider hende ikke rigtig. Selvom han ikke har nogen interesse i hende, opfører han sig stadig velopdraget, men prøver samme tidlige at komme væk derfra.

Senere til festen vælger hovedpersonen alligevel at tage med pige hjem. De begynder at kysse og derefter har de sex. I slutningen af novellen bliver hovedpersonen i tvivl om, han er vild med pigen eller om han ikke er. Så i stedet for at blive hos pigen og finde ud af hvad han føler, vælger han at stikke af før hun vågner.

Uddrag
Hovepersonen har en meget negativ indre holdning til de ting han oplever på baren, og i sær i forhold til den pige han taler med. Men det mærkes også at han har en form for had til sig selv, som får ham til at udstråle at han er meget negativ og han ikke er glad for den person som han er.

Dette ses tydeligt når han siger ”Og jeg hadede mig selv, fordi jeg var holdt op med at hade andre, og jeg hadede tanken om at hade de andre, samtidig med at jeg også hadede hadet til mig selv”. Når han siger dette virker det som om at det had han har, er noget han selv er meget bevidst om, det er måske noget han tidligere har arbejdet meget med.

Hovedpersonen vælger hurtigt at smide hadet og fokusset fra sig selv og lade det går over på pigen han taler med, hvor han siger ”Efter 1o minutter blev det uudholdeligt, og jeg ville gå”.

Han danner sig hurtigt nogle fordomme omkring pigen han taler med, og får sig selv til at fremstå arrogant, da han egentlig i bund og grund synes hun er irriterende at høre på, og ikke gider at tale med hende.

Dette bliver især underbygget med, at han egentlig ikke ved om hendes navn er Signe eller Stine, og dermed ikke rigtig viser nogen form for interesse i hende, på dette tidpunkt.