Indledning
Har romantik og kærlighed en sammenhæng? I realiteten ved vi ikke andet om kærlighed, end at det er noget vi mennesker føler, men ikke kan berøre. Romantikken ved vi en del mere om, som vi vil komme ind på senere.

Jeg har undersøgt det lidt nærmere for at finde andre forklaringer på, hvad kærlighed og romantik er og har fundet frem til ’den store danske’ hvor det lyder således: ”Kærlighed kan give mennesker følelsen af, at de lever, og kærlighed kan få mennesker til at gå i døden.”

Som ’den store danske’ nævner, kan jeg bekræfte at kærlighed både kan få os til at føle at vi lever, men uheldigvis kan kærligheden også få os til at grave vores eget hul til graven. Jeg har hørt et par historier fra andre, som har erfaret både at føle at de lever, eller som andre ville sige ”flyver på en lyserød sky”.

Ærgerligvis har jeg også hørt om nogen, som følte at de ikke var til nogen nytte på jorden, fordi den person de inderligt holdt så meget af, ikke holdt lige så meget af dem og valgte derfor at finde sin egen vej ned i graven.

Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver

Uddrag
Romantikken var en poesifyldt periode fra 1800 til 1870 i Europa. Romantikken var en periode med elegante malerier, smukke farver og underskønne landskaber.

Ikke nok med det, var alting fornemt og fredeligt, både på lærreder, i digte, historier og ikke mindst i den virkelige verden.

Hvis man blot kiggede sig omkring i de dybe skove og ved de eventyragtige søer, og hvis man altid havde en positiv og kærlig tanke i hovedet, kunne man mærke gløden fra solens indre, helt ind i sit eget bankende hjerte. Pludselig ville man kunne høre fuglenes guddommelige kvidren fra skovens stille dyb, man ville se fiskene i selv de mørkeste søer, blinke til én og mærke den sjælelige og kærlige energi omkring sig.