Indledning
Kvindelig seksualitet har været et diskuteret emne i mange år. Men årene har synet på kvinder ændret sig en del.

Førhen advarede man kvinder om at følge deres lyster, mens man nu opfordrer dem til det. Novellen Ringen skrevet af Karen Blixen i 1958 i samlingen ’’skæbne-anekdoter’’ viser kvindesynet fra dengang.

Novellen omhandler kvinders seksualitet fra barnsben til voksen og deres afhængighed af deres ægtemand.

Uddrag
Novellen er en fortælling omkring 1800 tallet og novellens handling foregår i løbet af en dag og man ser at det strækker sig over en sommermorgen, s. 1 linje 1 ’’En sommermorgen for halvandet hundrede år siden’’.

Et vigtigt novellegenretræk er konflikt. Lise mister sin ring og ser frem til en konflikt med sin mand. Det føles som om at hun længes efter drama og spænding

som vi ser på linje 25 ”Hun havde hele Tiden maattet tænke paa Ulven i Historien om den lille Rødhætte, og hun havde følt smaa velbehagelige Kuldegysninger løbe sig ned ad Ryggen derved.”

Derudover er andre klassiske novelletræk at der er få personer med i novellen, som er Lise, Konrad, Fåretyven og Matthias. Derudover har novellen også en åben slutning.

Tekstens komposition er kronologisk, da man læser om deres kærlighedsliv introduceres i rækkefølge og er opdelt i afsnit. Dog er der et øjeblik i indledningen hvor man ser et flashback omkring hvordan de mødtes inden de blev forlovet.

Det er et idyllisk miljø, som man ser i romantikken. Man ser også at teksten er skrevet med et sprog der er meget beskrivende hvilket gøre det idyllisk ligesom i romantikken.