Indledning
I nutidens Danmark er et af de helt store hverdagsproblemer mistillid. Mistillid kommer til når en person man holder af, bryder tilliden, det kan fx være når personen er utro, eller hvis personen lyver for en.

Dette ses også i et følelsesmæssige forhold. Hvis man har været udsat for bryd af tillid før, vil man beskytte sig selv, så det ikke vil ske igen.

Man vil konstant være på vagt og forberedt på at blive såret. Hvis man bliver såret en gang, kan det være svært at tro på, at der kan ske noget godt. Mistilliden kan fører til en masse grimme tanker om modparten og evt. det samme køn som modparten er.

Disse emner bliver berørt i novellen ”Reprise på Krogs Fisserestaurant”, den er skrevet af Jan Sonnergaard i 2000.

Uddrag
Novellen bliver der brugt jeg-fortæller, hvilket betyder, at læseren ser alt fra jeg-fortællerens synsvinkle.

Vi oplever en meget begrænset viden, da vi kun ved hvad jeg-fortælleren tænker og føler, og ikke hvad fx Heidi tænker om situationen.

Når jeg-fortæller beskriver ting, er der følelser blandet ind i det, hvilket betyder, at vi som læser, ikke ved om han taler sandt eller om han er påvirket af hans tanker og følelser.

Det han siger kunne i princippet være, at hans beskrivelsen af Heidi er upålidelig; ”ved jeg: Inden der er gået to uger, ligger du og horer med en anden end mig, og du lyver om det, og du begynder at fabrikere undskyldninger

og vi starter på glidebanen, hvis det da ikke allerede ér sket.” . Dette kunne være et syn på hende, som han har skabt, og derfor ikke er en objektiv beskrivelse - derfor vil beskrivelsen af Heidi vær ret stærk og fuld af holdninger.

Novellen bruger ordet ”du” rigtig meget, så den følelse som om, at han snakker direkte til Heidi om alt det, han faktisk tænker.

Dette er med til at underbygge, at det er hans tænker om hende. Man føler lidt det er en selv der er Heidi. Når Sonnergaard bruger du virker det mere hårdt og personligt.

Jeg-fortælleren er formentligt en mand, han nævner fx, at Heidi har været sammen med andre mænd: ”(…), men så begynder du desværre at fortælle om en af dine eksfyre, (…)” - hvilket indikere, at hun er til mænd.

Derudover er hans aggressive måde at tænke på om kvinder meget mandlig, da en kvinde med stor sandsynlighed ikke vil have samme syn på ens eget køn.

Han har et job hvor han rejser, da han skal rejse til Stockholm pga. hans arbejde. Vi ved intet om hvad han specifikt laver, men går ud fra, at han tjener middel måske lidt over

- det skyldes at han inviterer Heidi med på en dyrere fiskerestaurant, hvilket han også har gjort før med andre piger: ”men den sidste jeg inviterede herned” .