Rap musik | Dansk opgave

Indledning
Rap er en forkortelse for Rhythm and poetry, som på dansk betyder rytme og poesi, så i bund og grund, kan rap forklares som et mix mellem en rytme og selve teksten. Rappen blev opfundet i USA, primært i New York, de unge som startede rappen, var nogle afroamerikaner i Bronx kvarteret, hvilket også var kendt for at være et meget hårdt miljø, hvor kriminaliteten er meget høj. Rap bølgen startede i slutningen af 1970’erne.

Rap er en del af Hiphop kulturen, hvori graffiti, breakdance også er en stor del af det. I 90’erne begyndte der at starte en såkaldt genre som kaldes for Gangstarap, hvilket består af et bestemt melodi, hvor rapperen har sine egne rå beretninger fra gaden, hvor politiet primært er en slags fjende, i denne genre spiller penge en stor rolle, da de fleste kunstner gerne vil vise fede biler, store huse og kvinder frem

Uddrag
Genren er et mix af episk/metasproglige genre. I den episke genre er der fokus på små historier, hverdagsepisoder eller fantasier, hvor den metasproglige har fokus på selve teksten og rapperen selv og det at rappe. Den metasproglige genre kan høres i første vers af sangen, hvor Node synger om sig selv og reflektere over livet, han skriver bl.a. at hans hjerte er koldt, som indirekte betyder, hans følelser er blevet svækket igennem hans liv. Node føler sig hjemme i blokken(ghettoområde), som i vores tilfælde er Valby, hvor node er opvokset.

Der refereres også til en af Nodes tætte ven, hvor der udtrykkes at de står side om side indtil døden. (Jaer, blokken er varm, men hjertet er kold' Vi står side om side, indtil den dag vi alle går bort5) Undergenrerne er praletekster og erkendelsestekster. Praletekster omhandler det at prale om sig selv eller sin rank, man kan f.eks. prale med sit dyre tøj eller selve ens liv, hvor man er toppen. Erkendelsestekster handler om det at filosofere over livet, og fortælle hvad man har opnået/lært igennem livet. (Snakker ikk' juu, bror, det var shufi, de leged' med ah-ah-ah6) her der snakker Gilli om euforisende stoffer, hvor ”juu og shufi” er ord fra et gruppesprog som typisk bruges iblandt de danske borger som bor/opvokset i ghettoområder. Juu er et slang ord for Hash og Shufi er et slangord for kokain.

- sprog (herunder brug af standardsprog eller gruppesprog, åbne eller lukkede koder?, brug af lekter, særlige ordtyper, fx konnotationer, låneord, slang osv.?).
- rim, figurer (anafor og epifor) og sproglige billeder (metaforer og sammenligninger) Overskriften er Carnalismo, som er en indre attitude for en oprigtig kriminel, som har fuld loyalitet til sin trup.

”Det handler om at stå sammen, vi kommer fra det samme sted, og har haft en anderledes opvækst end de fleste. For mig betyder Carnalismo broderskab, og det er i medgang og modgang!” – Node

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave

  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal

Premium 39 DKK pr måned

  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang her