Plastic | Bograport

Indholdsfortegnelse
Forside.
Romanens titel
Referat.
Hovedhandlingen.
Tid og sidehandlinger.
Sted og miljø.
Vigtigste personer.
Valg af navne i romanen.
Budskabet.
Identitets forløbet.
Komposition.
Boganmeldelse.
Perspektivering.

Uddrag
Forside.
På forsiden af romanen “Plastic” af Mette Thomsen, er der et billede af en pige. En muligvis perfekt pige.

Hun er et eksempel på, hvordan mange unge piger gerne vil se ud, inklusive Mona, der er hovedpersonen i bogen. Hun vil gerne være perfekt som den fiktive Barbie-dukke, uanset hvad der skal til, også selv om det kan have konsekvenser for hendes liv i fremtiden.

Romanens titel.
Romanens titel “Plastic” giver god mening i forhold til handlingen, da den handler om Mona, som nærmest er villig til at risikere sit liv og fremtid, bare for at se perfekt ud. Hun bruger alle sine penge, fra hendes fritidsjob på plastikkirurgi.

---

Hovedpersonen Mona er på bistand og arbejder sort i en videoforretning for at tjene penge nok til at få sine drømme plastikoperationer. Hun er en ung spiseforstyrret kvinde på omkring de 21 år.

Vi får ikke noget baggrundsviden omkring hende, vi hører kun om at hun lever i nuet og drømmer sig frem til den dag, hvor hun er yderst perfekt.

Der bliver beskrevet, at hun er 168 cm høj og vejer 50 kg. på (s.17,l.11). Hun stræber efter det ‘perfekte’, ligesom den
fiktive person Barbie, hvilket bl.a. kan ses på (s.10,l.13) “Og så gør hun som Barbie.

Ligesom Barbie, ja.” Derfor tager hun mere end gerne alle midlerne i brug for, at opnå denne perfekte identitet, som hun længes efter. Mona lægger utrolig meget vægt på hendes udseende, hvorimod den indre værdi ikke spiller den store rolle for hende.

På samme måde vil hun kun være sammen med mænd, som har det ‘perfekte’ ydre som hende, for ikke at ødelægge hendes ‘gode’ omdømme og image.

Hun har et citat, som hun forsøger at leve efter på (s.99,l.29-30) “IF YOU DON’T FEEL IT, FAKE IT.” Det er med til at fortælle vise, hvor stor en betydning omverdens syn har på hende.

Mona føler sig usynlig og tanken om den perfekte krop løfter hendes håb om at være synlig. Mona har som tidligere nævnt en spiseforstyrrelse.

Hun tænker rigtig meget over, hvad hun indtager, hvis hun overhovedet gør det. F.eks. på (s.50,l.13-16) står der “For Mona er vegetar, af den ekstreme type.

Hun rører hverken kød eller fast føde overhovedet, hvis hun kan undgå det, og hvis hun ikke kan undgå det, kaster hun det op igen, i al diskretion.”

Hendes kost består udelukkende af naturel yoghurt og i tilfælde af, at hun skulle komme i en situation, hvor hun er nødsaget til at spise andet, stikker hun to fingre i halsen, for hun skulle nødigt tage et gram eller to på.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu