Indledning
Dette uddrag fra romanen planen, er skrevet Morten Pape i 2015. Morten Pape er en romanforfatter, som primært skriver om urbanmiljøet.

Han lægger stor fokus i at skrive om hvordan det er at vokse op i de hårde miljøer i Danmark, eftersom han selv er vokset op på amager.

Dette uddrag handler om Mortens Papes ungdom og hvordan det er at vokse op i en ghetto. Historien tag i starten sted med morten som voksen.

Der forklarer om miljøet men halvejs i teksten føles det som om at vi skifter miljø og morten nu er tilbage i 3. klasse. Her fortæller Morten om hvordan deres hverdag var i 3 klasse.

Han fortæller om hvordan de hjemløse går rundt tæt på de unge skolebørn. Udover dette, fortæller han lidt omkring hvordan han ikke var klassens stjerne fordi han ikke var god til fodbold.

Uddrag
Morten har en bedste ven i historien, som hedder Thomas. Ham får vi ikke meget at vide om udover at han står i samme situation som morten, Da Thomas bor overfor morten.

Derudover får vi at vide at han heller ikke er god til fodbold, eller er særligt populær i skolen. Det bliver nævnt i linje 89-91 ”Vi bliver kaldt for boldmongolerne.

Vi duer kun til at stå på mål, til at stå i vejen, og ikke en gang det er vi gode nok til. At være henholdsvis første-og anden målmand på klasseholdet er den eneste fælles oplevelse vi har med de andre drenge i skoletiden.”

Derudover har vi en masse flade personer i historien som Rashid, Ali og Jehanzeb og Vikaren. Forholdet mellem Thomas og Morten er et meget specielt bånd.

De to her er vokset op under de samme vilkår. Både Thomas og Morten er ikke særligt populære i fortællingen, derfor er det vigtigt for dem at de holder sig sammen og er venner.