Indholdsfortegnelse
Opgave 1 – Virksomhedsanalyse (50%)
1.1 (10 %)
1.2 (15 %)
1.3 (10 %)
1.4 (5 %)
1.5 (5 %)
1.6 (5 %)

Opgave 2 - Kalkulation (15%)
2.1 (6 %)
2.2 (6 %)
2.3 (3 %)

Opgave 3 Budget (20%)
3.1 (8%)
3.2 (8%)
3.3 (4 %)

Uddrag
1.1 (10 %)
Udviklingen økonomisk hos virksomheden Orkla Confectionery & Snacks Danmark A/S er positiv på det danske marked såvel som det udenlandske eksportmarked.

Særligt kategorierne lakrids og chokolade har været den forskel der har været med til at skabe det den positive omsætning siden 2016.

De har også forbedret sig hvis man ser på salg ud af butikken, hvilket er positivt for virksomheden, hvor de nye produkter Snackchipsene og chokoladekuglerne har fået positiv respons fra forbrugerne.

Med fremgang af omsætning kommer ofte en investering i at forblive på den opadgående kurve, det samme er sket i denne virksomhed.

Der er blevet investeret i produktionen i kategorierne snacks og chips. Men så kom coronakrisen og ramte langt størstedelen af alle virksomheder og Orkla var ingen undtagelse, de har måtte sige farvel til 10% af deres medarbejdere.

Samtidig har endnu en ukontrollerbar faktor været negativ for virksomheden der nu må se deres produkters priser stige grundet den dyre told der kommer på varerne til Storbritannien.

1.2 (15 %)
Jeg vil starte med at kigge på de givende tal fra bilag 1, hvor man kan se at indekstallene har haft en positiv udvikling i virksomhedens nettoomsætning hvis man ser i perioden 2017-19.

Kigger man udelukkende på nettoomsætningen, vil man kunne se den er steget med hele 10% på bare de to år. Men det er ikke helt tilfældigt

for virksomheden har haft stor succes med deres nye produkter som er en vigtig faktor, samtidig har de fremgang i salg både herhjemme men også til udlandet.