Økonomisk vækst | Analyse

Opgavebeskrivelse
Diskutér, i hvor høj grad at forskellige former for økonomisk politik kan bidrage til at øge den økonomiske vækst efter Covid19. Diskussionen skal tage udgangspunkt i bilag 1 og du skal anvende økonomisk teori.

Indledning
Selvom Danmark indførte skrappe restriktioner i foråret 2020 grundet coronakrisen, medførte pandemien stadig negative konsekvenser for dansk økonomi.

Folk mistede deres job, og arbejdskraften i samfundet var særligt formindsket. Netop derfor, har det længe været omdiskuteret, hvilke former for økonomisk politik, som bedst muligt vil kunne øge den økonomiske vækst efter Covid19.

Uddrag
Forbrug og opsparing, en arbejdsløshed som især var stigende i starten af coronakrisen, konjunktursvingninger samt samfundets langsigtede økonomiske vækst er allesammen emner indenfor makroøkonomiske analyser.

Makroøkonomiske modeller bruges ofte som grundlag for økonomisk politik, hvor den verdenskendte økonom John Maynard Keynes betragtes som grundlæggeren af moderne makroøkonomi.

Heraf kom det keynesianske perspektiv, hvor man mener at samfundsøkonomien ikke er selvregulerende og ikke af sig arbejder mod en balance med fuld beskæftigelse.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu