Indledning
For at kunne definere en branche, bør man starte med at definere det marked som virksomheden befinder sig på. Så man ikke laver en analyse på usikkert grundlag. Markedet som Netflix opererer sig på er forholdsvis stor. De ligger nemlig på markedet for underholdning. Der er mange udbydere inden for dette markedet, så som tv, teater, komikere og mange andre.

Ud fra dette ved man at Netflix opererer i den branche, som bliver kaldt streamingtjenester. Det er de ikke alene om. I denne branche er der også streamingtjenester, som Viaplay, HBO, tv2 Play, YouTube og andre.

Denne branche en meget ny, i 2014 valgte Blockbuster at lukke mange af deres fysiske butikker og lejede film på nettet, før i tiden var traditionen at man gik ind i en videoforretning, når man skulle leje en film.

Netflix er Danmarks mest populære streamingtjeneste, hvilket gør dem de førende inden for denne branche. En undersøgelse i 2014 viste at gennemsnitsdanskeren brugte 15 minutter om dagen på at se Netflix.

Uddrag
Trusler for nye indtrængere kunne eksempelvis være den nye streamingtjeneste som Disney lancererede i USA den 12 november 2019. Det er en tjeneste, hvor alle Disneys film og serier er. Det er ligesom Netflix, hvor man skal købe abonnement til det, så man kan se det. Netflix har haft og stadig har mange Disney film på deres streamingtjeneste, hvilket i fremtiden bliver færre og færre.

Da Disney har deres egen platform, så de fjerner Disney filmene fra alle andre tjenester, for at få så mange til at benytte sig af deres tjeneste.

Dette er en trussel for Netflix, da de som sagt mister Disneys film, hvilket også er med til at de mister deres kunder. Dog er Disney + ikke kommet til Danmark endnu, men generelt er det en trussel for Netflix, da USA er en stor indtægt kilde for Netflix

Trusler for substituerende produkter er streamingtjenester som Viaplay, HBO osv. Som tilbyder det samme som Netflix. Det kunne være en trussel for Netflix, hvis nogle af de andre havde billigere abonnement eller andet materiale, der ramte en bredere målgruppe. Der er mange ting der kan påvirke om man kan fastholde ens kunder, derfor skal man altid være opmærksom på ændringer.

Jeg vil mene at Netflix største trussel kommer fra nye indtrængere, da eksempelvis Disney + har muligheden for at tage nogle af Netflix’s kunder. Jeg tror ikke at de substituerende produkter vil kunne påvirke Netflix ligeså meget, da de er de førende i branchen.