Mercedes-Benz Danmark A/S | SRO

Opgavebeskrivelse
1. Karakteriser Mercedes Benz Danmark med særligt fokus på Konkurrencemæssig position
2. Analyser Mercedes Benz Danmarks Interne og eksterne situation på det danske marked
3. Vurder på baggrund af ovenstående Mercedes Benz Danmarks hidtidige tiltag mht. Vækst på det danske marked

Indledning
I denne rapport vil en af verden største bilproducenter blive analyseret. Man for et indblik i en af Danmarks hurtigste og mest luksuriøse bilmærker, som hvert år overasker os med nye smukke produkter, og nye hurtige biler.

Der vil blive lagt ekstra vægt på deres nuværende konkurrence situation, og om hvordan fremtiden ser ud for Mercedes-Benz Danmark, og hvilke nye projekter de har gang i. Den interne og den eksterne situation vil blive analyseret, med vægt på hvordan de skaber vækst i virksomheden og om hvordan de vil gøre det i fremtiden, med eller uden at forhandle med elbiler.

Indholdsfortegnelse
• Indledning - Side 4
• Problem stilling – Side 4
• Metodeafsnit – Side 4
• Karakteriser Mercedes Benz Danmark med særligt fokus på konkurrencemæssig position – Side 4-7
• Analyser Mercedes Benz Danmarks Interne og eksterne situation på det danske marked. – Side 7-8
• Vurder på baggrund af ovenstående Mercedes Benz Danmarks hidtidige tiltag mht. Vækst på det danske marked.
• Konklusion – Side 9
• Litteraturliste – Side 10
• Bilag – Side 11-13

Uddrag
Mercedes-Benz Danmark A/S blev startet den 8/10-2019 og de har hovedkontor i Danmark i København S. De har i dag 49 ansatte, hvor Mercedes-Benz Danmark A/S er den officielle importør af Mercedes-Benz i Danmark, og er et datterselskab til Mercedes-Benz, og derfor 100% ejet af Mercedes-Benz.

Danmark og Sverige har en fælles organisation, som har omtrent 250 medarbejdere hvoraf størstedelen af dem arbejder i Sverige. Hvoraf der også er en organisation for både Danmark og Sverige, som hver især står for deres eget marked.

Mercedes-Benz Danmark har flere forretninger rundt om, hvor de sælger Mercedes-Benz biler. Der er blevet lavet en speciel virksomhed til det ved navn Mercedes-Benz CPH A/S, som er datter virksomhed og ejet af Mercedes Benz.

Mercedes-Benz CPH har i dag fire forretninger som alle sammen ligger på Sjælland, de ligger henholdsvis i København, Hillerød, Hørsholm og Søborg. Men de har dog også andre autoriseret forhandlere, som forhandlere og sælger deres biler. Derfor forhandlere Mercedes-Benz Danmark med de autoriseret forhandlere, så Mercedes-Benz Danmark virker som leverandører, hvor de sælger biler til forhandlere som så sælger dem videre også kaldt B2B.

Målgruppen hos Mercedes-Benz Danmark er meget lille da, det er et meget luksuriøst produkt som koster mange penge. Konsumenterne er kvalitetsbevidste folk med en god uddannelse med stor økonomi, som har økonomien til at købe luksus, størstedelen af dem køber Mercedes-Benz er mænd.

Det er et overvejelseskøb hvilket snakker rigtig meget til segmentets fordel, da det er en ting man skal have i lang tid, derfor vil man gerne have at det skal være godt. Derfor er der mange der mange der søger over mod den gode kvalitet, så de derfor er sikker på de for noget kvalitet for deres penge.

Mercedes-Benz Danmark bruger ligesom mange af de andre bilproducenter rigtig mange penge på Marketing, især TV reklamer bliver der brugt rigtig mange penge på. De bruger også rigtig meget tid på de sociale medier som for eksempel Youtube hvor der bliver langt mange videoer op af deres køretøjer, alt sammen med henblik på at promovere deres brand.

Mercedes-Benz købte den 16 november 2009 et formel et hold sammen med virksomheden Aabar. Aabar købte 30% og Mercedes-Benz købte 45,1%, og derved skiftede de også navnet til Mercedes AMG Petronas Formula One Team. Holdet har hvert år siden 2014 vundet formel et, det er fem år i streg, hvoraf deres bedste køre er Lewis Hamilton.

Lewis Hamilton har været en rigtig stor grund til at de har vundet de seneste par år, da det var ham der vandt fire ud af de seneste fem mesterskaber.

Lewis Hamilton er blevet en rigtig stor frontfigur fra hele Mercedes-Benz brandet, han er rigtig god promovering, fordi han lige nu ses som verdens bedst formel et køre i verden. Det er også rigtig god promovering for AMG motoren som sidder i deres formel et biler, de laver nemlig biler med samme motor, så når de hvert år går hen og vinder mesterskabet med den motor.

Så det rigtig god promovering for AMG motoren, som så vil blive solgt mere end den gjorde før. Det hele er generelt bare rigtig god promovering, når de hvert år går hen og vinder mesterskabet, og så med Lewis Hamilton som de har med som frontfigur, og AMG motoren som køre så godt. Mercedes-Benz har tjent rigtig godt på at købe det formel et hold.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu