Lidl | Opgave | 10 i karakter

Problemformulering
Du er ansat i den lokale Lidl, har ofte undret dig over hvorledes forhold i hverdagen synes mindre optimalt tilrettelagt.

Du ønsker at skabe en optimeret løsning på virksomhedens nuværende leverandører, udvidelse af butikken ny logisk styrings leder og ønsker at undersøge hvorvidt leveringsservice og logistikomkostninger bliver påvirket.

Indledning
Lidl er en virksomhed der er særlig afhængig af deres leverandører. Virksomheden kræver et tæt samarbejde med sine leverandører

som de hvert da arbejder med, så de ved at de arbejder lige fra lokale produkter og sæsonprodukter, økologiske og fairtrade produkter, vegetariske retter og særlige hudvenlige tekstiler.

Virksomheden har et bredt sortiment og er dermed stærkt afhængige af at deres leverandører leverer under deres kvalitetskrav, samt produktmærker og certifikater i takt med at leveringsservice og logistikomkostninger optimeres så meget som muligt.

Forbrugernes efterspørgsel på dagligvare fra Lidl er højvirksomhedens leverandører bør dermed være nøje udpeget på baggrund af leverandørens evne til at opfylde særlige krav som leveringstid og leveringsservice grad.

Lidl’s nuværende leverandører er valgt på baggrund af at de hele tiden kan garantere deres produktionsprocessers sikkerhed.

Samtidig kontrollere deres lokale leverandører med regelmæssige auditor for at sikre sig en så optimeret leveringsservice som muligt.

Indholdsfortegnelse
Problemstilling: 3
Indledning til forhold 1 3
Forhold 1: Forbedring af virksomhedens indgående logistik, Lidl vælger ny og bedre leverandør. 3
Selvom alle omkostninger stiger, vil det i sidste ende gavne Lidl og danne en positiv udvikling, da det er forventet at gavne virksomhedens fremtidige indtjeningsmuligheder. Forhold 2: Lidl vælger at udvide butikken. 5
Forhold 3: Lidl ansætter en ny leder med ansvar for logistikstyring, hvad de ikke ved er at han ikke har styr på det. 5
Hvad ville der ske hvis lidl begyndte at producere nogle af deres produkter selv? 6
Hvilken ledertype har Lidl, og hvordan vil en evt. omstrukturering påvirke deres logistikstyring? 7
Konklusion 8

Uddrag
Ny leverandørs påvirkning på leveringsservice og logistikomkostninger Lidl’s leveringsservice bliver påvirket således at de vælger at udskifte nuværende leverandør med en ny leverandør.

Lidl vælger at omstille deres samarbejde med den nuværende leverandør da de ser en ny og forbedret løsning og mulighed i en anden.

Lidl udskifter dermed deres leverandør grundet en mulig forbedring i deres leveringsservice samt logistikomkostninger.

Lidl opnår en bedre leveringstid ved at skifte leverandør, da de gør det muligt via opgraderede transport at levere ønskede ordre hurtigere.

En ny leverandør vil samtidigt også betyde at lidl’s lagerservicegrad bliver forbedret, da de via denne leverandør har mulighed for at tage store dele af den indkomne ordre, og levere det direkte fra færdigvarelageret.

Samtidigt vil Lidl også opnå en forbedret leveringspræcision da den nye leverandør kan levere den ønskede mængde ordre til rette tid og sted.

Den nye leverandør vil samtidigt også blive påvirket på den måde at deres leveringsfleksibilitet ikke er den bedste.

Da leverandøren allerede tilbyder en lang række forbedringer, vil det være svært samtidigt også at begive sig som fleksibel.

Virksomheden opnår derimod at leveringsinformation bliver bedre, da den nye leverandør tilbyder en mere overskuelig information om hvordan det går med en given ordre.

Dette gøres via en opgradering af nuværende teknologi. Lidls eftersalgsservice bliver samtidigt også forbedret da de har faste aftaler med leverandør som i takt med leveringsinformationen søger for at der altid er vare på lager og i butikken.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu