Indledning
Sangen er skrevet af den danske musikgruppe Shu-bi-Dua. Det er en dansk musikgruppe, der i et lille årti toppede i dansk musik. De lavede popmusik med aftryk af datidens musik.

Derfor ville man i dag mere gå med genren klassisk rock, ud fra rytmen. Dog er nogle af deres numre også normal Rockmusik, som der er en del mere gang i.

Blandt andet pga. brug af elektrisk guitar, som i flere af deres musikstykker har en højere grundtone end resterende instrumenter.

Tilbage i 1984 forlod forsangeren bandet som førte til en nedgang i storheden. De stoppede dog ikke før år 2011 grundet blodprop på bundesen.

Uddrag
Sangen er i en 3. persons fortæller da det er Madsen der bliver omtalt, men ikke er fra hans synsvinkel. Vi ved også at det er en kombineret synsvinkel, da man både oplever hans indre i form af hans tanker og følelser.

Så ser man også udefra ved at fortælleren skriver observationer om Madsen, men også hvad der sker omkring ham. Ud fra forfatterens beretning kender man også til miljøet fra de forskellige strofer.

Blandt strofe 1, får man at vide han befinder sig i banken som første kasser. Så i strofe 10 bliver vi informeret om at banken ligger i hans hjemby.

Også at han skal i fængsel i Assens, Så derfor kan vi konstatere at det enten foregår i selve byen Assens eller formodentligt et andet sted på Fyn.

I strofe 5 flyver han om bord på et middelklasse fly, nemlig et DC-10. Det sted han flyver hen bliver beskrevet med “Ved det krystalblå vand” (strofe 9 l. 1) Vi kan derfor fastslå at det er et sted mod syd, da der i omkvædet synges “Kokosnødder og kildevand

Tropesol, liggestol. Lumumba i det varme sand” (hvert omkvæd) Ud fra de første 5 ord i uddraget kan se det er i et varmere land.

Dog hvis vi skal specificere lokationen, bruger vi ‘Lumumba’. Lumumba er en drink fra Sydslesvig, men har en udgave med cognac som drikkes i Frankrig. Så sammensat med ‘i det varme sand’ kan vi fastslå at det foregår i Frankrig.

Det økonomiske forhold er også helt i top, da han har tilstrækkeligt med penge, efter røveriet. Som tidligere nævnt er miljøet i Assens et fængsel. Så et miljø med meget lidt plads, men tilstrækkeligt med plads til at tænke.