Indholdsfortegnelse
Formål:
Teori:
Apparatur:
Kemikalier:
Opstilling:
Fremgangsmåde:
Resultater:
Diskussion:
Fejlkilder:
Konklusion:

Optimer dit sprog - Læs vores guide og scor topkarakter

Uddrag
Ved at se på de tre mængdeberegningsskemaer ovenfor, kan man se, hvad der dannes når natriumhydrogencarbonat opvarmes.

Hvis man ser på beregningsskema 3 kan vi se, at 2NaHCO3 bliver omdannet til Na2CO3, CO2 og H2O. Na2CO3’s mase er på 2.54, hvilket næsten stemmer overens med det, der var som restprodukt tilbage diglen.

Vi kan også se at CO2 og H2O tilstandsformen gas, hvilket gør man ikke kan veje det på en vægt som det solide stof Na2CO3, derfor går de to ikke ind og påvirker vægten. Afvigelsen for tabelværdien og vores målte resultat er også meget lille, den er nemlig kun 0.4%

Grunden til at kager og andet bagværk bliver mere luftig, når natron er én af ingredienserne, er pga af den gas der bliver dannet. Gassen danner små bobler og dermed udvider den sig. Dette gør dejen mere porøs og luftig.

Fejlkilder:
Vi har ramt tabelværdien ret præcist, og derfor har der ikke været de store fejlkilder, som påvirket vores forsøg.