Kærligheden blandt de unge | Dansk Kronik

Indledning
Unge skal have lov til at forelske sig, i hvem de ønsker, for vi bestemmer ikke selv, hvem vi falder i kærlighed med - det sker bare!

Vi unge har allerede svært i forvejen med at danne os, så hvorfor skal presset fra familie, venner & samfundet bestemme, hvem vi ønsker at leve vores liv med?

Du skal giftes med ham! Hans familie, har ikke et godt omdømme. Du skal ikke være sammen med hende, hun har haft kærester før, hun mødte dig.

Hvorfor er du vild med ham? Han træner ingen gang! Sådan kan det tit lyde fra folk, som blander sig i ens kærlighedsliv.

Nogle mennesker kan ikke lade være, med at kommentere på ens kærlighedsliv, selvom de ved at det de skal til at sige, ikke vil gavne nogen, men snare forvirre personen endnu mere.

At være i kærlighed, og forelskelse er ikke nemt! Så når folk blander sig på en dominerende måde, selvom de prøver på at hjælpe, så hjælper de ikke.

I det nuværende samfund vi lever i, kan det være svært at finde den rette, især med alt det pres man som ung vil kunne opleve fra familie og venner.

I dag er det nemlig ikke kun kærlighed folk får at vide de skal søge efter, men også materielle ting og status.

Uddrag
Mulle fandt selv Vanee! De havde aldrig set hinanden, men mødte hinanden over Facebook, hvor Mulle skrev en besked om hun ville giftes.

Mulle var meget anderledes her, for i det tamilske miljø er det nemlig en tradition at forældrene vælger hvem deres børn skal giftes med.

Men Mulle valgte selv hans partner, han valgte det mange unge ønsker, nemlig selv vælge deres sjæleven. For Mulle betød de her forskelle ikke noget, han lænede sig ikke op af de forskelle, Vanee og han havde.

For ham så handlede det blot om, at lave det han elsker, og hvad han føler er det rigtige. Så længe han er sammen med Vanee, så er han glad!

På samme måde i dag burde unge også være glade, og vælge hvem de selv ønsker at være sammen med! Unge skal ikke tvinges af familie eller venner, til at vælge hvem de skal leve med, resten af deres liv. De har selv lov til at vælge, deres hjertes udkårne!

Det er hårdt at være ung og finde kærligheden, så det hjælper slet ikke at andre skal bestemme, hvordan man skal styre sit kærlighedsliv. Teenageårene er kendt for at være en tid, fyldt med udfordringer, følelser og konflikter.

Det er en tid hvor vi unge lære utrolig meget, om hvordan vi skal omgås med andre, og hvilke interesser vi finder for os selv, samt hvilke vi søger i en partner.

I teenageårene begynder en del nemlig at søge efter det modsatte køn (nogle gange det samme), hvor de kan have svært med at vælge, om de finder vedkommende interessant grund interesse og lyster, eller mon om det bare er fordi forældrene ønsker det.

De fleste forældre som blander sig, ønsker blot at hjælpe deres børn, og give dem det som de mener er det bedste for dem. Men det er ikke altid at deres råd, er til nogle nytte.

Eksempelvis hvis man stammer fra en Pakistansk eller Tyrkisk familie, vil forældrene for det meste altid have, at man finder sammen med en fra samme etnicitet.

Forældre bruger tit undskyldningen med at det bliver svært at leve sammen, da i ikke deler den samme kultur, eller hvad for et sprog skal barnet lære?

Det bliver hårdt for barnet etc. Men realiteten er bare at barnet blot behøver at lære dansk, da vi bor i Danmark, og derfor følger og besidder de danske værdier, normer og den danske kultur.

Et barn som er opvokset i Danmark, har ikke behov for at lære 2 til 4 forskellige kulturer, for så længe barnet kan den danske kultur, vil det ikke være et problem for familien at leve et godt liv sammen.

Oftest er det folk udefra, som blander sig, og fortæller at det unge par vil få det hårdt, hvis de ikke gør sådan eller sådan der.

Jeg har fornyeligt læst en artikel fra Augustus ved navn ”Fra mig til mig”, som forklare at kærlighed er et af de vigtigste dannelsesmedier.

Fordi det er nemlig her mennesket lære at overskride sig selv, og åbne op for en anden verden. Men desværre har en del unge svært ved at åbne op, og danne sig som de ønsker.

Kærlighed har aldrig været helt nemt at anskue, mange finder det svært at finde, da modstander såsom slægt, kultur og tradition kan opstå på ens vej, som gør at man som ung vil få det virkelig hårdt.

De unge har brug for at danne sig, for at kunne overskride sig selv, og gøre det som de ønsker at gøre! Før i tiden havde mennesket det nemt med at danne sig, da de godt vidste hvilken vej de skulle gå, for at overskride sig selv.

Men unge i dag har ikke kun en vej, men flere veje som gør det svært for dem at vælge, hvilken sti de skal gå på, for at kunne danne sig. Unge i dag har brug for at blive individer, som kan finde frem i livet, og realisere sig, til at blive et frit menneske.

I gamle dage var man klar over, at man ville møde sin partner på uddannelsen, arbejdet eller nabogården. Men i dag har unge en kæmpe frihed, til alle mulige veje, hvor de kan vælge at finde deres livspartner.

Men hvis de unge ikke kan få lov til at danne sig, grund presset fra familie og samfund, vil de have svært med at finde kærligheden.

Artiklen ”Fra mig til mig” skrevet af Bjørg Tulinius, fortæller” Vi kræver så meget af de unge i dag uden helt konkret af fortælle dem, hvad det er, vi kræver”.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu