Hundertwasser Haus | Billedanalyse

Uddrag
Jeg har fundet en lejlighedsfacade som jeg har været fascineret af selv da jeg var yngre jeg kan huske at jeg hørte (og så) om denne bygning da jeg gik i de mindre klasser hvor jeg bare altid har tænkt der ville jeg gerne bo!!

Denne lejlighedsfacade eller bygningen hedder Hundertwasser Haus og det ligger i Wien, Østrig og er designet af den østrigske

Kunstner Friedensreich Hundertwasser og bygningen var færdigbygget i år 1986 af arkitekterne Peter Pelikan og Joseph Krawina.

Bygningen er et lejlighedskompleks med hele 52 lejligheder og er faktisk blevet et vartegn for Wien. Jeg ville jo mene at både bygningen og udsmykningen er senmoderne.

Selve bygningen er totalt ude af proportion altså på den måde med at nogle af lejlighederne stikker mere ud af bygningen end andre og at det ser og til at være skæve og mærkeligt formet, i hvert fald udefra.

Det er også senmoderne ift. Udsmykningen i den forstand at det er sjældent man bare ser en bygning hvor der bare er spyttet farver ud over det hele og at det faktisk næsten ligner noget man som barn ville tegne hvis man blev bedt om at tegne en lejlighed.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu