Malkescene | Billedanalyse

Indledning
Maleriet ” Malkescene” er fra 1841, som er malet af kunstneren Johan Thomas Lundbye. Johan blev født den 1. september 1818, han var en kendt maler, som især var kendt for hans malerier med landskab.

Johan laver mange naturlige billeder, som ikke altid er helt realistiske. I forhold til denotativt indhold, så er der tale om et figurativt billede.

Hvor der indgår elementer som mennesker, dyr og huse i maleriet, som er de elementer der er mest øjenfangende. Derudover befinder vi os i et landskab, som er meget idyllisk.

Ud fra det konnotativt indhold kan vi se, hvordan de to mennesker interagerer sig med omgivelserne.

Og maleriet giver os et indtryk af, at menneskerne hygger sig med opgivelserne, de har det godt i den tid og det sted, de er i, og hele maleriet forgår generelt meget pastoral.

Uddrag
Der er blevet anvendt normalperspektiv, det er med til, at vi er øjenhøjde med personerne, vi ser. Det er med til at gøre, at vi er på samme niveau som motivet i maleriet, og vi bedre kan sætte os ind i, hvordan personerne har det.

Lyset i maleriet er naturligt lys, da det er et landskab med dagslys som lyskilde. Der også brugt high key-belysning, hvilket kan ses ved, at der er blevet brugt store lyskilder, og der kun er enkelte skygger i baggrunden især.

High key-belysningen er med til at give en følelse af optimisme, og så forbinder vi denne belysning med positive følelser.

Den lyse belysning er især rundt om de 2 mennesker og koen, det er for at skabe mere glæde og harmoni rundt om dem.

Hvor der er en mørkere belysning i baggrunden, det er for at fjerne opmærksomheden fra baggrunden, og give en større opmærksomhed til forgrundens harmoni.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu