Indledning
Hvorfor ser vi mennesker gyserfilm? Hvad er det vi finder så interessant ved at opleve alle vores største frygter og værste mareridts samlet i en film?

Der findes gyserfilm om næsten alt man kan forestille sig. De er alle forskellige, men har det tilfælles, at de alle er lavet for at give os seere et godt gys og vigtigst af alt få hårene på armen til at rejse sig.

Frygten kommer i alle skikkelser, alle størrelser og alle farver. Men er det rigtig frygt vi oplever, når vi ser en god gyser

eller er det bare manipulation i hjernen på højeste plan? Jeg tror det er en god blanding, men det kommer vi tilbage til.

Jeg er et ganske normalt menneske. Jeg går i skole til dagligt, jeg er sammen med min familie og venner så ofte jeg kan.

Indholdsfortegnelse
Skræm Mig!
- Biologisk Indrettet?
- Det Moderne Menneske

Uddrag
Mathias Clasen, gyserfilmforsker udetaler sig om “Vi er biologisk indrettet til at føle nydels e ved negative følelser, der udløses i en sikker kontekst. ”

Det vil sige at forskeren mener, at vi mennesker nyder og elsker at blive skræmt, så længe vi sidder sikkert inde i huset, i den varme og trykke sofa.

Mathias Clasen siger også, at det skyldes, at vi på den måde træner vores måde at håndtere ubehag, kriser og farer på.

Jeg forstår da godt hvad han mener, altså hvem ville sætte sig ud alene i en mørk skov og se en gyser, i hvert fald ikke mig. Jeg tror også det handler rigtig meget om kontrol.

Hvis du ser en gyserfilm i tv’et kan man altid lukket det ned eller kigge væk, hvis man er i en biograf kan man altid gå ud og vigtigst af alt, du kan hele tiden sige til dig selv “Det er bare en film”

Men når der er så mange ting, der kan beroglige os, mens vi ser en gyser, hvorfor puster frygten os så, i nakken gennem en hel film?

Ærligt jeg ved det ikke. Hver gang jeg ser en gyser, så siger jeg til mig selv “ Det er bare en film” og skruer ned for lyden, fordi det gør en forskel, man bliver mindre 2 bange.

Hvorfor? Det er fordi lyden i gysere gør ALT for filmen, hvis der ikke er lyd pa filme, så er den slet ikke uhyggelig på samme måde.