Indledning
Klima er over årende blevet et specielt veltalt subjekt i dagens Danmark. Biodiversiteten, naturen og vores fødevaresikkerhed er i jeopardy.

Klimaet er skrøbeligt, og fortsætter vi med at destruere det, som vi lige nu er i gang med, varer det ikke længe før vi gør disse skader uforanderlige.

Indholdsfortegnelse
Traditionselskende urfolk bliver endelig hørt
Hvordan kan urfolkenes traditioner hjælpe os oppe i norden?
Konsekvenser går ud over dem der ikke bidrager
Madspild og trendsættere
Vi jubler uvidende over de varme somre
Del b.
Litteratur

Uddrag
klimaforandringernes konsekvenser i deres dagligdag. Vi bliver alle påvirket i længden; vejret bliver varmer og polerne smelter, men mon ikke der er mennesker der mærker konsekvenserne i deres daglige liv?

Mens vi andre bliver påvirket over årtierne, er der samfund i Afrika og Asien, der oplever klimakrisens konsekvenser fra den ene uge til den anden.

Kittisak Rattanakajangsri fra Thailand, der er medlem af AIPP (Aisa Indigenous Peoples Pact), forklarer hvordan vejret er blevet mere og mere uforudsigeligt over årene;

“Før i tiden var der ikke nogen problemer. Regnen kom, når vi regnede med, at den ville komme” (Kittisak Rattanakajangsri

Politiken 2019). De kan ikke længere regne med, at regnsæsonerne kommer når de burde, og det går ud over lokalbefolkningen.

Jordskred og oversvømmelser er to meget store klimakrise-konsekvenser for deres samfund, da de leder til store ødelæggelser hver gang den uforudsigelige regnsæson rammer Kittisak Rattanakajangsri og resten af samfundene i Thailand.