Essay Ensomhed | Dansk

Indledning
Hvad er ensomhed? Og hvornår føler man sig ensom? Følelsen af ensomhed opstår, når mennesker oplever, at ens sociale relationer ikke opfylder deres sociale behov og forventninger.

Ensomhed er et vidt begreb, som alle mennesker i alle aldre kan føle. Eksempelvis en gammel kvinde, som sidder derhjemme i sit hus, kan måske føle sig ensom.

Hvem kan hun snakke med? Hendes børn kommer på besøg et par gange om ugen og børnebørnene har for travlt til at besøge hende. Man aner ikke, hvor meget det ville betyde for personen, hvis man bare stikker hovedet ind engang imellem i bare 10 min.

Ensomhed opstår hos mennesker, der ikke føler sig forbundet med nogen - eller som savner kontakt og samvær med dem, de føler sig forbundet med, lyder det fra psykiatri-fonden. At være ensom er et negativt ladet ord og kan beskrives som en tom følelse i hovedet, i hvert fald for de fleste mennesker.

At være ensom er noget man ikke ønsker at være, eller sådan er det i hvert fald blevet. Jeg ved faktisk ikke om det altid har været sådan, men i mit hoved er det først begyndt at ”komme frem” over det seneste stykke tid.

Uddrag
Mennesker, der føler sig ensomme, kan have haft et liv, som har været præget af svigt, uønsket alenhed, negative sociale erfaringer og svage eller vanskelige relationer til familie og eventuelle partnere - ofte i kombination med en svag eller manglende tilknytning til arbejdsmarkedet, psykisk sårbarhed og helbredsmæssige problemer.

Hvis man lider af en alvorlig personlighedsforstyrrelse, svær psykose eller et meget invaliderende fysisk eller kognitivt handicap, så kan man også føle sig ensom, uanset sociale forhold og opvækstvilkår.

At være ensom, handler ikke altid om at være alene. Man kan være alene uden at føle sig ensom. Man kan også føle sig ensom, selvom man er omgivet af en masse mennesker.

Denne følelse af ensomhed, opstår fx når man savner noget eller nogen. De fleste mennesker har prøvet at føle sig ensom.

Mange føler sig ensomme, når man går rundt alene med sine følelser og tanker af frygt for, at andre ikke vil forstå dem. Ved at man går indelukket med ens egne følelser, kan dette påvirke en psykisk eller fysisk.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu