Erik den røde saga | Analyse

Indledning
Erik den røde saga formodes at være skrevet i midten af 1200-tallet, og er derfor nok en af de ældste islændinge sager der findes.

Islændinge sagaerne handler ofte om konflikter mellem stormænd og slægter i det tidlige islandske samfund.

I disse sagager dukker der ofte nogle gensidige temaer op. I denne saga er der stor fokus på religionens rolle, da visse personer i sagaen får sat deres kristnetro på prøve.

Uddrag
Sagaen har en observerende 3. persons fortæller, som kun har ydre synsvinkel. Fortællerne er en flue på væggen der observere handlingen, derfor ser vi kun tingene udefra.

Fortælleren fortæller ikke om personernes følelser osv. men kun om det ydre. Det indre vi får af vide er fra personerne selv. Så f.eks. hvordan de føler omkring de forskellige ting, er enten noget vi selv må tyde, eller noget som personerne i teksten oplyser os om.

Handlingen formodes som sagt at være i midten af 1200-tallet. Dette formodes eftersom historiker har studeret teksten og kigget tilbage på historiske fund.

Derudover kan man ved at kigge på sproget gennemskue at dette er en gammel saga, men det vil jeg komme ind på lidt senere. Derudover formoder jeg at handlingen i sagaen strækker sig over et års tid.

Stedet i sagaen er ikke beskrevet så nøje og giver os ikke som sådan et indtryk af sagatiden. Vi får kun det mest basale af vide, såsom hvor de befinder sig.

De befinder sig primært på Grønland, på Torkels gård. På Torbjørns rejse til Grønland befinder de sig dog på havet. Der får vi oplyst at vejret er voldsomt med meget blæst.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu