Drømmeland | Afsætning C

Opgavebeskrivelse
1. Beskriv Drømmelands nær og fjernmiljø (inddrag de 3 vigtigste forhold i fjernmiljøet)
2. Hvilke behov dækker Drømmeland?
3. Hvilke tidsmæssige svingninger skal Drømmeland tage højde for på sengemarkedet?
4. Lav en segmentering af Drømmelands marked (kunder). Husk både at komme ind på de demografiske, adfærdsmæssige og livsstilsmæssige forhold).
5. På baggrund af din segmentering, skal du nu udvælge Drømmelands målgruppe vha. SMUK- modellen.

Uddrag
Jeg skal her beskrive Drømmelands omverden, jf. Omverdensmodellen, hvilket består af hhv. den uafhængige omverden samt den afhængige omverden.

I virksomhedens afhængige omverden, også kaldet deres nærmiljø, har vi blandt andet deres kunder.

Drømmeland tilbyder yderst kompetent rådgivning og et bredt udvalg af kvalitetssenge, hvorfor de henvender sig til den kvalitetsbevidste forbruger, som ikke ønsker at gå ned på en god nats søvn. De tilbyder dog senge til alle prisniveauer.

De sælger desuden både til B2C og B2B markedet, hvor der på sidstnævnte marked især sælges til hoteller og lignende.

Drømmelands mest nærliggende konkurrent er Jysk, idet de ligeledes sælger senge i forskellige prisklasser og kan tilbyde et stort sortiment at vælge imellem, mens de begge er store og gamle danske virksomheder.

Alle Drømmelands senge er fra mærker og leverandører, som fremstiller deres varer i EU, og virksomheden har et tæt samarbejde med disse, så de kan få de ønskede produkter hurtigst muligt. Drømmeland er en handelsvirksomhed, som sælger direkte til forbrugerne, og der er derfor ingen mellemhandlere.

I Drømmelands fjernmiljø har jeg vurderet, at de tre vigtigste forhold er hhv. demografi, økonomi samt miljø.

At økonomi er et vigtigt forhold i virksomhedens fjernmiljø skyldes, at en seng kan være en forholdsvis dyr investering, og en seng fra Drømmeland vil derfor af mange blive betragtet som et luksuskøb, som kræver en del overvejelse og undersøgelse.

Det betyder dermed også, at det vil være noget, som man i en økonomisk presset situation vil fravælge, udskyde eller finde et billigere alternativ til, hvorfor landets og det enkelte individs personlige økonomi kan spille en vigtig rolle.

Derudover sælger Drømmeland som tidligere nævnt også til hoteller, og deres økonomi vil derfor påvirke Drømmeland direkte. Det skyldes, at hvis det går godt i hotelbranchen, så vil de også skulle udskifte deres senge oftere, og omvendt, hvis det går dårligt.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu