Det amerikanske præsidentvalg | Samfundsfag | 10 i karakter

Opgavebeskrivelse
1. Redegør for hovedpointerne i Berlingskes leder: "Efter Trump: Bidens heling kræver mere end ord"

2. Analysér på den baggrund hvordan Joe Biden italesætter "heling" i sin takketale holdt i Wilmington, Delaware d. 7.11.20, og hvad italesættelsen af begrebet skal bruges til https://www.haaretz.com/us-news/.premium-watch-full-text-of-joe-biden-s-victory-speech-1.9296748

3. Diskutér herefter Joe Bidens mulige udfordringer som præsident. Tag udgangspunkt i artiklen fra Berlingske: Her er Joe Bidens mange store udfordringer Omfang: ca. 3-5 sider

Indledning
Denne opgave omhandler det amerikanske præsidentvalg i 2020, hvor jeg vil starte med at redegøre for hovedpointerne i artiklen ”Efter Trump:

Bidens heling kræver mere end ord”, og herefter vil jeg analysere på den baggrund hvordan Joe Biden italesætter heling i sin takketale

og hvad italesættelsen af begrebet skal bruges til. Til sidst vil jeg diskutere Bidens mulige udfordringer som præsident.

Indholdsfortegnelse
Opgave 12: Det amerikanske præsidentvalg
- Opgaveformulering
- Indledning
- Redegørelse
- Analyse
- Diskussion
- Kilder

Uddrag
En af hovedpointerne i artiklen ”Efter Trump: Bidens heling kræver mere end ord” er at Joe Biden lægger vægt på at USA ikke er i balance og har brug for at hele.

Både Covid-19 pandemien og Black Lives Matter har haft stor indflydelse på året i USA. Under Black Lives Matter demonstrationerne blev George Floyd dræbt af politiet, hvilket begyndte at skabe en del uroligheder.

Både Joe Biden og Kamala Harris mener at heling er vigtigt for USA i denne tid, og de vil så godt som muligt prøve at række ud til de 70 millioner amerikanske vælgere, der denne gang stemte på Donald Trump.

Her vil Biden og Harris nemlig tage vælgernes problemer og synspunkter alvorligt, og sætte det frem i lyset ved at vise det via politiske handlinger.

En anden hovedpointe i artiklen er at Donald Trumps metoder ikke helt har været på det rette spor gennem hans år som Præsident i USA, og det har splittet nogle ting.

Trump var kampklar, han talte ikke altid sandt og han gjorde nogle mindre normale ting. Familier og venner blev splittet på grund af Trumps metode, der altid gik ud på at grave dybere.

Trump ville genoprette det politiske systems handlekraft ved at angribe indefra, og hans metode var at tage fat i troværdigheden derfra.

Trump uddelte mistillid blandt amerikanerne ved at lægge forvirrende opslag på de forskellige sociale medier, hvor Twitter var en af dem han brugte meget.

Trump var ualmindelig upålidelig overfor amerikanerne, han lovede det ene og det andet til højre og venstre da han blev præsident i 2016, men det er ikke meget der har holdt stik.

Endnu en hovedpointe fra artiklen er at Trump ikke blev så farlig politisk som hans modstandere prøvede at gøre ham til.

Han opnåede nogle resultater af dem han lovede tilbage i 2016. han fik opnået en skattereform, der havde indflydelse på den amerikanske økonomi og et opgør med indvandringspolitikken.

Internationalt fik han også med sig. Han blandede sig ind i NATO og fik de tilhørende lande til at betale noget mere for deres sikkerhed.

Trump gjorde dog også noget mindre fornuftigt ved at blive venner med Nordkoreas Kim Jong-un, som var svært for de fleste uden for USA at acceptere.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu