Den Kolde Krig | Historie

Indholdsfortegnelse
Forskel på kapitalisme og kommunisme
Starten
Økonomien
Starten og slutning på blokaden
Atomvåben

Store begivenheder under Den Kolde Krig:
N.A.T.O/ Warszawa-pagten
Korea Krigen
Vietnamkrigen:
Ronald Reagans tale
Berlinmurens fald:
Berlinmuren:
Rumkapløbet:
Rusland og USA’s forhold efter Sovjetunionens fald:
Cubakrisen:
Konklusion:

Uddrag
Fakta: Den kolde krig var, som navnet antyder var det ikke en krig der handlede om at skyde hinanden, men i stedet var det en krig på ord, der handlede om at holde den anden stormagt (U.S.A. og Sovjetunionen) i skak så de ikke fik mere magt end den anden. For at holde hinanden i spænd så der ikke kom en 3. verdenskrig.

---

Kommunisme har virkelig mange forskelle i forhold til kapitalisme, som man kendte fra Vesten. F.eks. så har borgerne der er en del af et kommunistisk samfund ingen ejendomsret, mens staten har ret til, at eje AL ejendom, mens de kapitalistiske lande har alle ret til, at eje et privat område.

I det samfund vi kender er vi delt ind i arbejdsklasse middelklasse og overklasse, mens i kommunismen er ALLE ligeværdige så der er ikke forskel på om du er fejedreng eller advokat.

En af de mest væsentlige ting er, kommunismens menneskesyn går ud på, at man arbejder for fællesskabet så alle får succes, mens at hos kapitalismen gælder det om, at hvert menneske har det godt og gør fremskridt i livet.

Hvis vi skulle vælge så ville vi vælge kapitalisme fordi, at kapitalismen ligger sig meget op af den måde vi har vores samfund på her i Danmark, da vi ville ikke synes det ville være særlig fedt, hvis vi havde en gruppe af folk der ikke ville lave noget, som bare kunne tjene på de hårdtarbejdende arbejder, det var sådan kommunismen foregik nogle steder.

I Danmark har vi et socialt liberalistisk samfund, som man kan sige har taget noget fra begge to har sådan har man fået et velfungerende samfund.

---

25. juni 1950 om morgen krydsede Nordkoreanske soldater med Russiske tanks grænsen, Sydkoreanerne kunne ikke gøre noget da det kom, som et overraskelsesangreb og de kunne ikke gøre noget da deres hær var meget mindre og i løbet af 3 dage overtog Nordkoreanske styrker Sydkoreas hovedstad Seoul, men allerede i slutningen af august havde de næsten overtaget hele Koreahalvøen med undtagelse af det sydøstlige område omkring havnebyen Busan.

Allerede om eftermiddagen indkaldte Harry Truman (amerikansk præsident) folk til FN’s sikkerhedsråd og man blev enige om, at kræve styrkerne ud af Sydkorea, men det havde desværre ikke nogen virkning på Nordkoreanerne derfor opfordrede man FN’s medlemmer til, at yde hjælp til Sydkorea.

I alt var der 16 lande der ydede hjælp til Sydkoreanerne heriblandt Danmark og U.S.A. som det hele store magt.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu