Debatkulturen på nettet | Analyse og essay

Indledning
Debatkulturen og diskussioner på nettet er en stigende trend, og flere gør sig i at skrive og diskutere på diverse sociale platforme. Men der er ikke altid ligefrem sol over paradis når diskussionerne udfolder sig.

Det er nemlig tydeligt, at se i de forskellige kommentarspor, at folk har mere travlt med at gå efter manden, end bolden

og det ender tit og mange gange ud i, at der kan blive sendt nogle hadefulde beskeder afsted, som rent faktisk ikke har noget at gøre, med den oprindelige debat.

Uddrag
Hvis vi skal gøre Danmark til et endnu bedre samfund, hvor hovedpointen er, at det er ok at brokke sig, for det er den eneste måde, hvorpå samfundet kan forbedre sig og blive endnu bedre.

Det er altså et problem, hvis de virkelige problemer glider ud af vores fokus, og debatten bliver for fjern og abstrakt. Der er også forskel på, hvordan man brokker sig.

Vi kan godt sænke farten lidt, påpege de steder der kan gøres noget bedre, uden at det kommer til at lyde som brok, og uden at man bliver set som et brokkehoved.

Det handler om at have sine belæg og argumenter i orden, hvis man ikke vil lyde som et brokkehoved. Der er stadig brug for nogle, der tør brokke sig, og det er en del af en modningsprocessen for unge mennesker

mener Rasmus Rønlev i teksten “Medborger er ikke noget, man bliver automatisk, fordi man fylder 18. Det er en socialiseringsproces, som bl.a. kan foregå på nettet”

I vores helt normale hverdag når vi er fysisk til stede, oplever vi hverdag hierarkier og diverse former for kliker, og vi snakker primært med vores egen aldersgruppe, som har nogenlunde samme holdninger.

Der har nettet den fantastiske evne, til at samle folk på kryds og tværs, så det ikke kun er elitens holdninger som kommer til udtryk, men alle uanset alder,

indkomst og løn, og det er noget, som Rasmus Rønlev også kommer ind på “Nettet giver de mange og ikke kun eliten adgang til debatten, og dermed kan flere synspunkter komme til udtryk.”

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu