Indledning
Gennem tilværelsen møder man mange udfordringer, som man skal formå at løse på bedst mulig vis. De forskellige valg man træffer igennem livet, er med til at danne ens egen identitet.

Identiteten udvikler sig i takt med at man vokser op, og man møder flere eksistentielle spørgsmål, som man måske skal have hjælp til at finde svar på. Udfordringerne man møder på vejen, kan være med til at beskrive hvad meningen med livet er. De fleste finder den på vejen, hvor nogen må opgive håbet om at finde den.

DE NØGNE TRÆER er en debutroman, kærlighedsroman og et kunstværk skrevet af Tage Skou-Hansen tilbage i 1957. DE NØGNE TRÆER handler om en nystartet modstandsbevægelse under besættelsestiden i 1940-1945. Modstandsbevægelsen består af både unge og middelalderen personer, hvor hovedpersonen, Holger Mikkelsen, optræder som en ung, lidt naiv student, som er deltager i modstandsbevægelsen.

Uddrag
’’DE NØGNE TRÆER’’ bygger på en novelle Tage Skou-Hansen tidligere skrev, der senere hen blev udgivet i Heretica under titlen, Kjeld, som er en af personerne i romanen.

Tage Skou-Hansens værk blev taget ’’overmåde’’ pænt . Hans inspiration kommer fra hans egen tid i modstandsbevægelsen, hvor han bruger samme eksistentielle spørgsmål i udarbejdelsen af hans forfatterskab. I 1950’erne blev han forlagskonsulent hos Wivels forlag, hvor han senere hen kom til Gyldendal. Efter hans debutroman skrev han adskillige romaner, skuespil og essaysamlinger .

I 1950’erne kom der også fokus på ham efter hans forsvar for prosaen, hvor han udtalte sig, at det var mærkværdigt at lyrikken blev set som finere end prosaen, når man tænker på, hvor let det er at skrive lyrik . Han stod fast ved sine holdninger og værdier, og med sig fra sin tid i modstandsbevægelsen, så har han erfaringer på sjælen, som han driver igennem sine værker.

Romanen er opdelt i 3 dele, hvor man i første del hører om før sabotagehandlingerne...