Coronavirus effekt på globaløkonomien | Samfundsfag

Indledning
- Den nye Coronavirus (Covid-19), der først opstod i den kinesiske by Wuhan tilbage i december sidste år, har inficeret mere end 200.000 mennesker i mindst 140 lande og territorier globalt, ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO).

- Virusudbruddet er blevet en af de største trusler mod den globale økonomi og de finansielle markeder.

- Store institutioner og banker har skåret ned på deres prognoser for den globale økonomi, idet Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (The organisation for Economic Co-operation and Development - OECD) er en af de seneste til at gøre det.

- I mellemtiden har frygt for coronavirus påvirkningen på den globale økonomi skabt markeder over hele verden med aktiekurser og obligationsrenter faldende.

Indholdsfortegnelse
Global vækst har mistet momentum
Global handel er fortsat svag med et fortsat træk fra handelsspændinger
Markant svækket kort sigteede globale økonomiske udsigter.

Uddrag
Siden udbruddet i januar er tæt på 220.000 mennesker smittet over hele verden med en hurtig stigende andel af disse uden for Kina. Udbruddet fandt sted i Hubei-provinsen hvor Wuhan ligger, der tegner sig for ca. 4,5% af Kinas output.

Men virkningerne er hurtigt blevet synlige i hele Kina med bestræbelser på at kontrollere spredningen af virussen, der fører til vidtgående begrænsninger i personlig kørsel, arbejdskraftens mobilitet og arbejdstimer.

Produktionsnedgang i Kina er hurtigt blevet følt af virksomheder over hele verden i betragtning af Kinas nøglerolle i globale forsyningskæder som producent af mellemprodukter, især inden for computere, elektronik, farmaceutiske produkter og transportudstyr, og som den primære kilde til efterspørgsel efter mange råvarer.

Midlertidige leverings- forstyrrelser kan imødekommes ved hjælp af brug af varebeholdninger, men lagerniveauet er magert på grund af såkaldte ’’just-in-time’’ producering.

En langvarig forsinkelse i gendannelse fuld produktion i de berørte regioner vil tilføje yderligere svækkelse i fremstillingssektorerne i mange lande, givet den tid det tager at sende forsyninger rundt om i verden.

Rejsebegrænsninger og aflysning af mange planlagte besøg, fly, forretnings- og fritidsbegivenheder er alvorligt der påvirker mange servicesektorer.

Dette vil sandsynligvis vedvare i nogen tid. På verdensplan står kinesiske turister for omkring 10% af alle grænseoverskridende besøgende og en 25% eller mere af alle besøgende i Japan, Korea og nogle mindre asiatiske økonomier.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu