Comwell AS | SO | 10 i karakter

Indholdsfortegnelse
1. Kort karakteristik af Comwell A/S 2
2. Analyse af Comwells udvikling i bla 2
- a. Omsætning 2
- b. Indtjening 2
- c. Sammenholde ovenstående med branchens udvikling 3
3. Analyse af udviklingen i antallet af hotelovernatninger i Danmark, sammenlignet med udviklingen i EU 3
4. Beregning og analyse af afkastningsgraden, overskudsgraden og aktivernes omsætningshastighed for Comwell A/S i perioden 2016-2019. 4
- Comwell 4
- Scandic 5
5. Analyse over hvordan økonomien og markedsandelen har udviklet sig for Comwell A/S i forhold til branchen 5
6. Prognose over den økonomiske udvikling for Comwell, og vurdering over hvordan Comwell vil udvikle sig økonomisk de kommende år 6
7. Konklusion 6
- Referenceliste 7

Uddrag
Comwell fokuserer primært på fire områder: møder/konferencer, forretnings overnatning, privat ophold og spaophold.

De har 17 hoteller i Danmark og 2 i Sverige. Deres hoteller ligger meget centralt i store byer. Virksomheden blev grundlagt i 1969. Deres administrerende direktør er Peter Schelde.

---

Pindediagrammet her viser udviklingen i Comwells omsætning. Comwell har haft en pænt stigende omsætning. 2017 var deres bedste år i perioden, hvorefter deres omsætning faldt en smule.

Det kan forklares i den forbindelse, at Comwells nyeste hoteller i 2017 oplevede høj efterspørgsel, samt at der på det danske marked var en stigning på +2,5% i antallet af overnatninger

det har så været en udvikling Comwell har taget del i. Der er en fortsat positiv udvikling på Comwell’ primære segmenter, der primært kan henføres til et tilfredsstillende resultat, og en tilfredsstillende udvikling i Danmark (Årsregnskab, Comwell 2017).

Efter 2017 oplever Comwell et fald i omsætningen på -1,4%, det skyldes blandt andet, at der gennem foråret 2018 var en risiko for, at en konflikt skulle ramme det danske arbejdsmarked.

I den forbindelse oplevede Comwell en markant nedgang i ordrebeholdningen, og en lang række aflysninger af arrangementer.

Derudover har Comwells beslutning om at indstille driften på deres hotel i Sønderborg også kostet dem -5,2 mio. kr., det er selvfølgelig en beslutning der har påvirket dem negativt, men som burde gavne dem positivt fremover.

De svenske aktiviteter påvirker årets resultat negativt i 2018 med -10,6 mio. kr., på trods af det svenske marked har oplevet en stigning på +2,7%.

Comwells svenske afdeling er derfor også med til at påvirke deres omsætning rimelig negativt. På trods af Comwell har haft en fortsat positiv udvikling på Comwells primære segmenter

har det ikke været nok til at få fremgang i omsætningen sammenlignet med 2017 (Årsregnskab, Comwell 2018).

I 2019 har Comwell koncernen haft en tilbagegang i omsætningen på - 2,6%. Tilbagegangen dækker over, at Comwell ultimo 2018 ophørte med aktiviteter i Sønderborg.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu