Carl Hansen & Søn | Virksomhedsøkonomi opgave

Opgavebeskrivelse
1.1 (10 %)
Redegør med udgangspunkt i det vedlagte materiale for, hvilke forhold der har haft betydning for den økonomiske udvikling i Carl Hansen & Søn.

1.2 (15 %)
Analyser, hvordan de fundne forhold har påvirket udviklingen i indekstallene for indtjening og kapitaltilpasning fra 2016 til 2018. Se spørgsmål 1.1.

1.3 (10 %)
Vurder, hvordan indekstallenes udvikling har påvirket overskudsgraden og aktivernes omsætningshastighed fra 2016 til 2018.

1.4 (5 %)
Forklar, hvordan udviklingen i gældsrenten har påvirket egenkapitalens forrentning fra 2016 til 2018.

1.5 (5 %)
Vurder, hvilke fordele og ulemper Carl Hansen & Søn har ved at have fokus på CSR.

1.6 (5 %)
Vurder, hvilken konkurrencestrategi Carl Hansen & Søn anvender.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2.1 (5 %)
Forklar, om virksomhedens lønomkostninger er variable omkostninger eller kapacitetsomkostninger.

2.2 (5 %)
Beregn, hvor meget virksomhedens omsætning mindst skal stige for, at det er lønsomt at udvide med en slagterafdeling i butikken.

2.3 (5 %)
Diskuter, om Komo ApS bør udvide butikken med en slagterafdeling.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3.1 (10 %)
Udarbejd et kvartalsopdelt resultatbudget for Morells Charcuterias for 2020.

3.2 (5 %)
Vurder, hvordan Sara Morell kan forbedre bruttoavanceprocenten i 2020.

3.2 (5 %)
Vurder, hvordan Sara Morell kan forbedre bruttoavanceprocenten i 2020.

Uddrag
Først fremmest kan man nævne virksomhedens vækst på det internationale marked. Siden 2017 har Carl Hansen & Søn haft stor vækst i alle markeder, og eksporten er større end nogensinde.

Man har set en stor interesse i danske møbelklassikere, og derfor mener Knud Erik Hansen at den internationale rejse kun lige er begyndt. Virksomheden forventer nemlig, at denne eksportvækst vil fortsætte og styrkes de kommende år - både i Europa, USA og Asien.

I lande som Tyskland, England og Asien er væksten desuden tocifret og salget i den sydlige del af Europa er steget med 23 procent i 2017.
Samlet står Europa fraregnet Danmark for 35 procent af omsætningen, mens Danmark noteres for tocifret vækst og samlet 32 procent af omsætningen.

I 2018 og årene efter forventer Carl Hansen & Søn at vækste på alle markeder og har en konkret forventning om en årlig vækst på 15 procent frem mod 2022.

Den store efterspørgsel på de danske designs har medført at Carl Hansen & Søn i 2017 benyttede sig af horisontal integration ved at opkøbe to konkurrenter. Først Søborg Møbler, der havde den betydning at Carl Hansen & Søn nu har rettighederne til flere Børge Mogensen-designs.

Dernæst opkøbte virksomheden den vietnamesiske møbelvirksomhed DAFI, der allerede bidrager positivt til årets regnskab.

Virksomheden har ikke kun investeret i opkøb af andre konkurrenter. I 2017 investerede Carl Hansen & Søn et trecifret millionbeløb i fremtiden.

Virksomheden flyttede alle danske operationer til et nyt erhvervskompleks i Gelsted på Fyn, en investering der kostede virksomheden knap 100 millioner kroner.

Opkøbet af de to virksomheder samt investeringen i deres nye erhvervskompleks har haft en positiv betydning på regnskabsåret for 2018. Carl Hansen & Søn har nemlig indfriet en ambitiøs målsætning om en omsætning på en halv milliard kroner.

Hvilket dermed betyder at virksomheden har fordoblet sin omsætning på fem år. Knud Erik Hansen, administrerende direktør mener at med virksomhedens nuværende tempo tror han på, at de desuden når deres langsigtede mål om en milliardomsætning i 2022.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu