Indledning
Her er en fysikrapport med 2 fysikforsøg, og noget teori om dem. Forsøgene har noget at gøre med bølger og lys, som er emnet som denne fysikrapport er om.

Der er nogle resultater som vi selv har fået ved at lave forsøget og beregne dem. Man ser så, hvis forsøgene gik som forventede, og hvis der var fejlkilder, og til sidst har vi en konklusion.

Indholdsfortegnelse
Indledning
Hvad er formålet med forsøgene?
Teori
Første forsøg - Mål bølgelængden af laserlys:
Man bruger formlen:
Første forsøg: beregninger
Det skal give ca. 532
grønt:
rødt:
Andet forsøg - beregning af et hårs tykkelse
Man bruger formlerne:
Andet forsøg: beregninger
Hårets tykkelse
Hassan = mørkt hår
Oliver = lyst hår
Ali = brunt hår
Ahmad = mørkt hår

Himlen og solen
- Hvorfor er himlen blå?
- Hvorfor bliver solen mere rød når den er ved at gå ned?
- Konklusion af de to spørgsmål:
- Diskussion og fejlkilder
- Konklusion
- Kilder til billeder:

Uddrag
Første forsøg - Mål bølgelængden af laserlys:
Hvad er brugt? Til første forsøg skal man bruge en rød og grøn laser pen, et stativ, en muffe, en klo, to regensglasklemmer, et målebånd og et sæt diffraktionsgitre 600 linjer pr. mm.

Hvordan er forsøget udført? Forsøget er udført på den måde at man hænger laseren, som set på billedet, og overfor er et diffraktionsgitre. Når man så for tændt for laseren er der flere end en prik på væggen.

Der er hele 3 prikker. Stativet skal stå 2,5 - 3 meter væk fra væggen = L. man måler så fra det stærkeste laserpunkt = midten til en af de andre punkter, det er så afstanden = s.

---

Andet forsøg - beregning af et hårs tykkelse
Hvad er brugt? Til andet forsøg er der brugt et stykke hår, mørkt, brunt og lyst, så vi kan sammenligne til sidst. Og en laser pen, en muffe, en klo, målebånd.

Hvordan er forsøget udført? Til det her forsøg, bruger man samme stativ og samme laser pen som i første forsøg, men her er ikke brugt en diffraktionsgitre

men et hår som lægges i midten af laserlyset og splitter lyset, så der kommer flere streger af laserlys. Man måler fra midten til streg nr. 2. målingen af det = L, d = bølgelængden af laseren. Og x = 1 mm - nm = 1000000.