Blodets Bånd | Analyse | Pernille Bervald Jørgensen

Indledning
Dokumentarfilm, den rene virkelighed, eller det er hvad vi alle tror. Vi regner med at når vi sætter os ned, og sætter en dokumentarfilm over, at det kun er den rene virkelighed vi får at se, og der ingen ting er gjort, for at påvirke os som ser med.

Dokumentarfilmen kan være alt fra dyre dokumentar, dokumentar om mord, dokumentar om familie, eller dokumentarer om fortiden. Osv.

De fleste folk ser dokumentar som fakta, og bruger dokumentarer som augmenter til at vinde en diskussion. For folk tror jo at det de ser er den rene sandhed.

Uddrag
Efter samtalen begynder filmen, her forklare børnene hvordan deres barndom har været. Efter børnene har fortalt ser man faderen. her ser man ham kører hjem i sin ”kørestol” (06:02).

Det næste klip, er faderen der drikker en øl (06:47), og laver lagkage med sin datter. På dette tidspunkt har vi stadig et godt syn på faderen, men vi begynder at se lidt skævt til ham, når han drikker øl.

Faderen og datteren har begge fødselsdag, og faderen har inviteret til kaffe og kage. faderen og datteren laver lagkage (07:18) sammen, og fødselsdagsbordet bliver dækket, stemningen er stadig god. herefter træder gæsterne ind ad døren, kameraet zoomer ind på at gæsterne rækker gaver til faderen. (07:56)

Dette gør, at vi lægger mere mærke til, at datteren ingen gaver får.
Alle fejrer faderen, og når de sidder samlet ved bordet, synger de alle fødselsdagssang for ham. (09:22)

Her filmes faderens ansigt, han ser superglad ud, og nyder at blive fejret. Herefter filmer kameraet datterens ansigt, og man kan se hun er trist (09:32). Ingen af gæsterne ved at hun også har fødselsdag.

Alt dette sætter faderen i utroligt dårligt lys, takket være kameravinklerne. Og dette bliver endnu værre, når kameraet filmer alle gæsternes ansigter, her ser man at alle gæsterne ikke er glade.

Dette sætter faderen i endnu mere dårligt lys.
Kameravinklerne kunne havde været anderledes, og havde skabt en hel anden historie.

Hvis kameraet nu kun havde fokuseret på faderens smil, og ikke på datteren og de andre gæsters triste ansigter. Så havde situationen været en hel anden, så havde vi set på faderen med et godt syn.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu