Indledning
1. Billedet, som vi skal analysere, hedder ”Udslidt”, og er malet af H.A Brændekilde i år 1889. Årene omkring perioden handlede om den virkelige verden, hvor det ikke gik så godt for folket. Når vi ser på billedet, så kan vi se, at maleriet er et oliemaleri.

Vi kan se, at billedet er virkelighedstro, da det er taget lige ud fra den virkelige verden, og man i den periode lagde mere fokus på realiteten i stedet for den fantasifulde verden, som var det centrale i den forrige periode.

(Billedet forestiller fattigdom og det hårde arbejdsmiljø, og det kan ses f.eks på deres tøj og den sten som er faldet ud af mandens arbejds forklæde som symboliserer at han døde arbejdende og blev slidt til døde)

Uddrag
Forgrunden: Er der to mennesker. Mellemgrunden: Er der en stor og øde mark. Baggrunden: Er der huse, træer og en lille sø.

Synsvinklen ligger i “normalperspektiv”, for synsvinklen ligner at der står en person oprejst, og kigger på manden og damen.

De farver som der er brugt er naturens farver, og de er varme. Det er et realistisk maleri, for det er malet af naturen.

Farverne virker lidt dystre, for himlen er grå, planterne er visne, og sandjorden er kedelig at se på. Lyset kommer fra himlen og virker lidt mere mørk i mellemgrunden og over til forgrunden.

Fra mellemgrunden til og over til baggrunden er, lyser det mere op, så det er skyerne som danner dette.

Stemningen er ikke god, for manden er måske død og marken er udslidt. Kvinden råber efter hjælp, ser det ud til. Det er farverne og lyset, som skaber den dystre stemning.