Indledning
2 lejligheder gemmer på 2 hemmeligheder, 2 forskelligheder og 2 menneskeligheder. Temaet om afstanden mellem 2 mennesker der lever så tæt, er et tema som kommer til udtryk i Jan Sonnergaards ”bananfluerne”.

Uddrag
Sonnergaards valg af jeg-fortæller betyder at man som læser kommer meget tæt på hovedpersonens oplevelse af både sig selv og underboen liv.

For selvom du ikke er inde i underboens liv, får du meget at vide om det, fra jeg-fortællerens synsvinkel.

Udover at være en jeg-fortæller er sysvinkelen fast da vi ikke ser inde i andres hoveder end hovedpersonen/jeg-fortælleren. Men jeg-fortælleren er også en meget flad person da vi ikke får uddybet en masse ting om ham.

Novellen foregår helt tydeligt i årene efter 2000 i udkanten af en storby, tæt på en forstad med et skidt miljø.

Det kan man læse på s. 129 l. slut 13-15. ”lejligheden lå i en bygning i udkanten af byen og meget, meget tæt på en forstad som havde et … dårligt rygte.”