Indledning
Hvor lang tid tror du der vil gå før maskiner gør dit arbejde bedre end dig selv? Automation plejede at betyde store dumme maskiner, der udfører gentagende og rutinepræget arbejde på fabrikker.

I dag kan "maskiner" manøvrere fly, diagnosticere kræft og handle med aktier. Vi er på vej ind i en ny tidsalder af automatisering som er på et niveau vi ikke har set før.

Ifølge en undersøgelse fra 2013 kunne næsten halvdelen af alle job i vesten automatiseres i løbet af de næste to årtier. Men vent, har automatisering ikke forgået i årtier? Hvad er anderledes denne gang?

Uddrag
Men vent; hvad med internettet? Tankevækkende teknologer tænker, at internettet er en innovation på lighed med introduktionen af elektricitet, som skabte en eksplosion af nye muligheder.

Internettet har også givet grobund for en eksplosion af banebrydende innovation og ny industri. Problemet er at der ikke skabes nok job til at følge med befolkningstilvæksten eller til at kompensere for de industrier som internettet dræber.

I Bluckbusters blomstringstid, i 2004, havde de 8.400 ansatte og indtægter på 6 milliarder dollars. I 2016 havde Netflix 4.500 ansatte og en indtægt på 9 milliarder dollars.